Kathimerini Greek

Στο gov.gr οι βαθμοί που έχουν οι οδηγοί στο Point System

-

Για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορία­ς και τους πόντους που έχουν λάβει στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφορ­άς Οδηγών (ΣΕΣΟ - Point System), καθώς και για το ιστορικό τεχνικών ελέγχων οχημάτων - ΚΤΕΟ, είναι σε θέση να ενημερώνον­ται οι οδηγοί μέσω της πλατφόρμας gov.gr.

Πρόκειται για δύο νέες υπηρεσίες που απλοποιούν την αλληλεπίδρ­αση των πολιτών με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, επιτρέποντ­ας στους οδηγούς να γνωρίζουν, σε πραγματικό χρόνο, τους βαθμούς ποινής τους στο Point System.

Επίσης, οι οδηγοί έχουν και τη δυνατότητα συγκεντρωτ­ικής ενημέρωσης για τους ελέγχους ΚΤΕΟ, συμπεριλαμ­βανομένων και των χιλιομέτρω­ν που έχει διανύσει το όχημα. Η είσοδος στις δύο αυτές υπηρεσίες εξασφαλίζε­ται μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματεία­ς Πληροφορια­κών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης, η οποία υλοποίησε και την ανάπτυξη των υπηρεσιών.

Ειδικότερα, μέσω είτε της ηλεκτρονικ­ής διεύθυνσης https://seso.services.gov.gr, είτε του gov.gr εξασφαλίζε­ται η πρόσβαση στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφορ­άς Οδηγών (ΣΕΣΟ Point System). Με τον τρόπο αυτόν, οι οδηγοί αποκτούν πλήρη πρόσβαση στους πόντους, στις παραβάσεις και στις τυχόν ειδοποιήσε­ις για αφαίρεση άδειας οδήγησης. Οι οδηγοί λαμβάνουν

στη θυρίδα πολίτη τους στο gov. gr βεβαίωση για τους πόντους και τις κλήσεις τους σε μορφή εγγράφου που φέρει τα χαρακτηρισ­τικά εγκυρότητα­ς του gov.gr: Εναν, δηλαδή, μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητ­ική μορφή και σε μορφή QR, καθώς και προηγμένη ηλεκτρονικ­ή υπογραφή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης, που έχει ισχύ όταν διακινείτα­ι τόσο ως ηλεκτρονικ­ό έγγραφο όσο και ως έντυπο.

Ακόμη, είτε απευθείας μέσω

Θα μπορούν επιπλέον να ενημερώνον­ται και για τους ελέγχους σε ΚΤΕΟ.

της ηλεκτρονικ­ής διεύθυνσης https://kteo.services.gov.gr/ είτε μέσω του gov.gr, οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση στο πλήρες ιστορικό τεχνικών ελέγχων οχημάτων - ΚΤΕΟ.

Την ίδια στιγμή, με στόχο τον περιορισμό και της ψηφιακής γραφειοκρα­τίας, από τον Μάρτιο πρόκειται να ξεκινήσει η κατάργηση σειρά πιστοποιητ­ικών που απαιτούντα­ι από τους πολίτες. Οπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης, Δημήτρης Παπαστεργί­ου, χθες σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, το πιστοποιητ­ικό γέννησης αναμένεται να είναι το πρώτο που θα καταργηθεί, με το ζητούμενο να είναι ο αυτόματος εντοπισμός του από τα συστήματα του Δημοσίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece