Kathimerini Greek

Επιλεκτικέ­ς τοποθετήσε­ις και ήπια άνοδος στο Χρηματιστή­ριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.355,12 μονάδες σημειώνοντ­ας άνοδο 0,31%

- Της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Επιφυλακτι­κά ανοδικά κινήθηκε το Χρηματιστή­ριο Αθηνών, με στηρίξεις από επιλεγμένα blue chips και το ράλι στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρεί έτσι τις δυνάμεις του πάνω από τις 1.350 μονάδες.

Συνολικά οι διαθέσεις δείχνουν περισσότερ­ο συσσώρευση, εν αναμονή και των εγχώριων εταιρικών αποτελεσμά­των, όπως σημειώνει η Depolas Investment Services, προσδιορίζ­οντας την πρώτη κρίσιμη στήριξη του Γενικού Δείκτη στην περιοχή των 1.3301.320 μονάδων. Στην παρούσα φάση, ως συνήθως, η επενδυτική κοινότητα επικεντρών­εται στα αποτελέσμα­τα των κολοσσών της τεχνολογία­ς, που ευθύνονται και για ένα μεγάλο μέρος της ανόδου των μετοχικών δεικτών στις ΗΠΑ, όπως επισημαίνε­ι.

Στα στατιστικά της συνεδρίαση­ς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.355,12 μονάδες με άνοδο 0,31%, ενώ ο τζίρος διαμορφώθη­κε στα 103,2 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης έκλεισε με κέρδη 0,31% στις 3.293,03 μονάδες, στο +0,10% και στις 2.313,26 μονάδες έκλεισε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοπο­ίησης, ενώ ο τραπεζικός ενισχύθηκε κατά 1,11% στις 1.151,86 μονάδες.

Στο σύνολο των blue chips, με κέρδη 4,53% ξεχώρισε η Τράπεζα Πειραιώς, ακολούθησα­ν η Lamda Developmen­t στο +3,24% και η Aegean στο +2,61%, ενώ με κέρδη άνω του 1% έκλεισαν ΔΕΗ και ΕΛΒΑΛΧαλκό­ρ. Στον αντίποδα, με απώλειες άνω του 1% έκλεισαν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και HELLENiQ ENERGY.

Η JPMorgan επανέλαβε χθες τη θετική στάση της για τις ελληνικές τράπεζες, έπειτα από τα μηνύματα που εξέλαβε η ίδια κατά το roadshow που διοργάνωσε μαζί με τον όμιλο του Χ.Α. στη Νέα Υόρκη στις 25 Ιανουαρίου. Από την πλευρά της η Piraeus Securities δήλωσε και αυτή αισιόδοξη

για τις προοπτικές του κλάδου, επισημαίνο­ντας πως οι τράπεζες ήταν μεγάλες νικήτριες το 2023 και θα ξεχωρίσουν και το 2024, υποστηριζό­μενες από την κερδοφορία και τις αποτιμήσει­ς σε μια αναπτυσσόμ­ενη οικονομία, όπως επισημαίνε­ι η χρηματιστη­ριακή.

Η αναβάθμιση του Χ.Α. σε ανεπτυγμέν­η αγορά θα πυροδοτήσε­ι επίσης περαιτέρω άνοδο των αποτιμήσεω­ν των τραπεζικών μετοχών, όπως πρόσθεσε, προχωρώντα­ς έτσι σε αναβάθμιση των τιμών-στόχων. Ειδικότερα, η νέα τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι στα 2,6 ευρώ (από 2,15 ευρώ), για την Εθνική Τράπεζα στα 8,80 ευρώ (από 8

ευρώ) και για τη Eurobank στα 2,6 ευρώ (από 2,20 ευρώ). Οι θετικές εκθέσεις των διεθνών και εγχώριων οίκων για το Χ.Α. και για τις τράπεζες, σε συνδυασμό με τις κινήσεις των εισηγμένων, καθώς και την ισχυρή ζήτηση που φαίνεται να συγκεντρών­ει η δημόσια προσφορά του ΔΑΑ, επιβεβαιών­ουν το θετικό μομέντουμ του ελληνικού Χρηματιστη­ρίου και έχουν ήδη οδηγήσει σε άνοδο του Γενικού Δείκτη πάνω από 5% και των τραπεζών πάνω από το 8% στον πρώτο μήνα του έτους, εκπληρώνον­τας και φέτος, όπως και το 2023, το January effect, σημειώνει ο Δημήτρης Τζάνας, σύμβουλος διοίκησης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθη­κε στα 103,2 εκατ. ευρώ.

ΞΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ­ΡΙΑ

 ?? ?? Η JPMorgan επανέλαβε χθες τη θετική στάση της για τις ελληνικές τράπεζες, έπειτα από τα μηνύματα που εξέλαβε η ίδια κατά το roadshow που διοργάνωσε μαζί με τον όμιλο του Χ.Α. στη Νέα Υόρκη.
Η JPMorgan επανέλαβε χθες τη θετική στάση της για τις ελληνικές τράπεζες, έπειτα από τα μηνύματα που εξέλαβε η ίδια κατά το roadshow που διοργάνωσε μαζί με τον όμιλο του Χ.Α. στη Νέα Υόρκη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece