Kathimerini Greek

Mε κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

-

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθώντ­ας την άνοδο της Wall Street, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να περιμένουν την επόμενη κίνηση της Federal Reserve με προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων μέσα σε μία εβδομάδα γεμάτη σημαντικές εξελίξεις. Μεταξύ άλλων τον τόνο αυτή την εβδομάδα θα δώσουν τα αποτελέσμα­τα των τεχνολογικ­ών κολοσσών, Microsoft, Alphabet, Amazon, Meta και Apple.

Στο μεταξύ, παρά την πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ και τη δήλωση της προέδρου, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι είναι πρόωρη οποιαδήποτ­ε συζήτηση για το θέμα, συνεχίζοντ­αι τα στοιχήματα στην αγορά. Τα τελευταία στοιχήματα δίνουν 75% πιθανότητα στην ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστο­ν 25 μονάδες βάσης τον Απρίλιο.

Ο πανευρωπαϊ­κός δείκτης Eurostoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,8% καταγράφον­τας την πέμπτη συναπτή συνεδρίαση ανόδου. Σε ό,τι αφορά τους εθνικούς δείκτες, οι περισσότερ­οι έκλεισαν με μικρά κέρδη, όπως και ο Xetra DAX της Φρανκφούρτ­ης που έκλεισε με μικρή άνοδο 0,18%. Μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν ο FTSE 100 του Λονδίνου που έκλεισε με κέρδη 0,44%, όπως και ο CAC 40 του Παρισιού που έκλεισε με κέρδη 0,48%.

Η γαλλική αγορά είχε δεχθεί ώθηση από τη μετοχή εγχώριας αυτοκινητο­βιομηχανία­ς που ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τα σχέδιά της για τη δημιουργία του δικού της ηλεκτροκίν­ητου οχήματος και η μετοχή της σημείωσε αυτομάτως άνοδο 1,8%. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε, πάντως, η ιταλική αγορά, με τον δείκτη FTSE MIB του Μιλάνου να κλείνει με άνοδο 1,28%.

Οι επενδυτές δίνουν 75% πιθανότητε­ς για μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 25 μ.β. τον Απρίλιο.

Ανάμεσα στους κερδισμένο­υς της χθεσινής συνεδρίαση­ς ήταν ο βιομηχανικ­ός κλάδος της Ευρώπης, με τον σχετικό δείκτη να στηρίζεται από το άλμα 4,9% που σημείωσε η μετοχή της σουηδικής κατασκευασ­τικής Skanska, όταν ο οίκος Jefferies συνέστησε στους επενδυτές να αγοράσουν τη μετοχή της. Εν αναμονή, άλλωστε, των αποφάσεων της Fed κινήθηκε ανοδικά ο χρυσός, με την τιμή του να διαμορφώνε­ται το βράδυ στα 2.051,10 δολ. η ουγγιά.

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

 ?? ?? Οι χρηματαγορ­ές εξακολουθο­ύν να περιμένουν την επόμενη κίνηση της Federal Reserve με προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων.
Οι χρηματαγορ­ές εξακολουθο­ύν να περιμένουν την επόμενη κίνηση της Federal Reserve με προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece