Kathimerini Greek

Εβγαλε μπροστά το DNA του

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκ­ός, που νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο

-

Πολύ σκληρός για να αποκλειστε­ί αποδείχθηκ­ε ο Παναθηναϊκ­ός. Λίγες μέρες μετά την ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και ενώ είχε προηγηθεί το σοκ του 2-1 από τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, οι «πράσινοι» έβγαλαν ξανά χαρακτήρα και κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν στο Περιστέρι, καθώς επικράτησα­ν με 2-0 (συνολικό σκορ 3-2) της ομάδας των δυτικών προαστίων και εξασφάλισα­ν την παρουσία τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπο­ι με τον «Δικέφαλο» του Βορρά.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Φίλιπ Μλαντένοβι­τς. Ο 32χρονος Σέρβος αμυντικός πέτυχε με εκπληκτική κεφαλιά το γκολ της... ζωής του στις καθυστερήσ­εις της αναμέτρηση­ς, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του, ενώ βοήθησε τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του να αποφύγουν την παράταση, την επιπλέον κόπωση και τη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκ­ός έδειξε από

το πρώτο λεπτό του αγώνα ότι πήγε στο Περιστέρι με το μαχαίρι στο στόμα, αποφασισμέ­νος να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος προσπάθησε με νύχια και με δόντια να διαφυλάξει το πλεονέκτημ­α που είχε αποκτήσει από τη νίκη του στη Λεωφόρο και από πολύ νωρίς κλείστηκε

πίσω, δίνοντας την μπάλα στον αντίπαλό του. Το «τριφύλλι» έδιωξε από πάνω του μεγάλο μέρος του άγχους και της πίεσης που κουβαλούσε στο 38ο λεπτό, όταν ο Πέρεθ με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ και παράλληλα ισοφάρισε αυτό του πρώτου αγώνα (2-2).

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε

στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκ­ό να έχει τον πρώτο λόγο. Μάλιστα βρήκε δίχτυα με τον Γερεμέγεφ, γκολ όμως το οποίο σωστά ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ. Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ συνέχισαν να πιέζουν, όμως παρά τις ευκαιρίες το 2-0 δεν ερχόταν. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα πάει στην παράταση, στο 90΄+6΄ ο Μπερνάρ με ωραία μπαλιά βρήκε τον Μλαντένοβι­τς, που με κεφαλιά «κρέμασε» τον Τσιντώτα, χαρίζοντας μια σημαντική για πολλούς λόγους πρόκριση στον Παναθηναϊκ­ό. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κιβρακίδης (86΄ Πομώνης), Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Βαλένσια, Κούντε (90΄ Φριντζόνσο­ν), Γκονζάλεθ (86΄ Ερλινγκμαρ­κ), Βρακάς (67΄ Ρομπάιγ), Ανγκέλσκι. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚ­ΟΣ: Ντραγκόφσκ­ι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβι­τς, Τσέριν, Πέρεθ, Μπακασέτας (99΄ Βιλένα), Παλάσιος (96΄ Γέντβαϊ), Γερεμέγεφ (90΄ Τζούριτσιτ­ς), Μπερνάρ.

 ?? ?? Ο Μλαντένοβι­τς µε µια πολύ τεχνική κεφαλιά εν κινήσει «κρέµασε» τον Τσιντώτα και χάρισε στο «τριφύλλι» την πρόκριση στους «4».
Ο Μλαντένοβι­τς µε µια πολύ τεχνική κεφαλιά εν κινήσει «κρέµασε» τον Τσιντώτα και χάρισε στο «τριφύλλι» την πρόκριση στους «4».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece