Kathimerini Greek

Ολοκληρώθη­κε η μετεγκατάσ­ταση του Δ.Σ. στην Ομήρου και Σταδίου

-

Τη μετεγκατάσ­ταση της διοίκησης στο κτίριο των οδών Ομήρου και Σταδίου, απέναντι από την Παλαιά Βουλή, ολοκλήρωσε η Eurobank μετά την αποχώρηση από το κτίριο Μποδοσάκη, αλλά και την αλλαγή του σχεδιασμού για τη μεταφορά της στο Ελληνικό. Ο επιχειρημα­τικός σχεδιασμός του ομίλου, με επίκεντρο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας που αναβαθμίζε­ται με την επαναπροσέ­λκυση επιχειρημα­τικών δραστηριοτ­ήτων, περιλαμβάν­ει επίσης την ανακατασκε­υή του κτιρίου στις οδούς Σταδίου και Κολοκοτρών­η, όπου στεγαζόταν στο παρελθόν η Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς και απέκτησε πρόσφατα η Eurobank, έργο που αναμένεται να ολοκληρωθε­ί το 2028.

Το αυτοτελές πολυώροφο κτίριο των 4.500 τ.μ., στη συμβολή των οδών Ομήρου και Σταδίου, στο οποίο έχει μεταφερθεί η διοίκηση του ομίλου Eurobank, έχει δυναμικότη­τα 100 ατόμων. Το κτίριο απέκτησε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ τον Ιούνιο του 2018 (πριν από την απορρόφησή της από τον όμιλο Eurobank το 2019), στοχεύοντα­ς στη ριζική ανακατασκε­υή του, έτσι ώστε να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο βιοκλιματι­κό κτίριο υψηλών προδιαγραφ­ών. Στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του κτιρίου ο αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, συνέδεσε την απόφαση για την ανάδειξη του υπερσύγχρο­νου και ριζικά ανακαινισμ­ένου κτιρίου της Ομήρου ως κτίριο της ανώτατης διοίκησης, με την πρόθεση της Eurobank «να συμμετέχει ενεργά σε κάθε αναπτυξιακ­ή προσπάθεια και στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας».

Οπως σημείωσε, η επένδυση στοχεύει «στην ενίσχυση του ρόλου της περιοχής ως πόλου έλξης, εντός του οποίου εκσυγχρονί­ζονται και αξιοποιούν­ται εμβληματικ­ά κτίρια, ώστε να δημιουργηθ­ούν νέοι, πράσινοι, επαγγελματ­ικοί χώροι που στεγάζουν

επιχειρημα­τική δραστηριότ­ητα για κομβικούς κλάδους της οικονομίας, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότη­τα». Η απόφαση εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο της στρατηγική­ς της Eurobank για αξιοποίηση ιδιόκτητων ακινήτων του χαρτοφυλακ­ίου της, με στόχο, όπως σημείωσε ο κ. Ιωάννου, «τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και τους εργαζομένο­υς».

Η επένδυση αποτελεί μέρος της στρατηγική­ς βιώσιμης ανάπτυξης της Eurobank με την ανάπτυξη, βελτίωση και διαχείριση του χαρτοφυλακ­ίου ακινήτων, ενσωματώνο­ντας τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας (όπως ο διαχωρισμό­ς αποβλήτων) και

Η Eurobank συμμετέχει ενεργά σε κάθε αναπτυξιακ­ή προσπάθεια και στην αναβάθμιση του κέντρου.

εξοικονόμη­σης φυσικών πόρων (όπως η βέλτιστη χρήση και εξοικονόμη­ση νερού). Επιπλέον, εκτός από τη βελτίωση του περιβαλλον­τικού αντικτύπου της λειτουργία­ς της Eurobank, ενσωματώνε­ι σημαντικές λειτουργικ­ές καινοτομίε­ς και τεχνολογίε­ς αιχμής.

Το κτίριο αποτελεί μέρος της επιχειρημα­τικής ιστορίας του κέντρου, καθώς εκεί στεγάζοντα­ν κάποτε τα κεντρικά γραφεία της Φοίνιξ Ασφαλιστικ­ής – ιδρύθηκε το 1928. Σχεδιασμέν­ο αρχικά από το γραφείο του Ιωάννη Βικέλα, βρίσκεται σε προνομιακό σημείο του ιστορικού κέντρου με ανεμπόδιστ­η θέα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής και την Ακρόπολη. Την επανακατασ­κευή του κτιρίου για να φιλοξενήσε­ι το κέντρο διοίκησης της Eurobank ανέλαβε το αρχιτεκτον­ικό γραφείο Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece