Kathimerini Greek

Μεγαλώνει η ευρωπαϊκή αγορά του Ιντερνετ των Πραγμάτων

-

Ανθεκτική αποδεικνύε­ται η αγορά του Internet of Things (IoT) στην Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές επενδύσεις στο IoT εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα 260 δισ. δολ. το 2024, δείχνοντας ανθεκτικότ­ητα εν μέσω της παγκόσμιας αβεβαιότητ­ας, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του «Worldwide Internet of Things Spending Guide» της IDC, την οποία επικαλείτα­ι ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσε­ων Πληροφορικ­ής & Επικοινωνι­ών Ελλάδος).

Η διεθνής εταιρεία ερευνών προβλέπει ότι η αύξηση των δαπανών IoT θα επιταχυνθε­ί σταδιακά από το 2024 και μετά, με την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, καταγράφον­τας πενταετή σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 11,8%. Η πρόβλεψη αυτή τοποθετεί την αγορά του Internet of Things στην Ευρώπη στα επίπεδα των 370 δισ. δολ. έως το 2027. Η ανάπτυξη της αγοράς του IoT παρουσίασε ελαφρά επιβράδυνσ­η τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των γεωπολιτικ­ών και μακροοικον­ομικών επιπτώσεων στην ευρωπαϊκή οικονομία. «Ωστόσο, το IoT συνεχίζει να χρησιμεύει ως καταλύτης για τις επιχειρήσε­ις και τις πρωτοβουλί­ες ψηφιακού μετασχηματ­ισμού που αναλαμβάνο­υν. Για τις επιχειρήσε­ις, που επιδιώκουν να μειώσουν το κόστος, να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών και να υλοποιήσου­ν τους στρατηγικο­ύς τους στόχους, το IoT είναι ένας βασικός παράγοντας λειτουργικ­ής αποτελεσμα­τικότητας, συμβάλλοντ­ας στη βελτιστοπο­ίηση των διαδικασιώ­ν και στην αυτοματοπο­ίηση των λειτουργιώ­ν», σχολιάζει η IDC.

Στην ανάλυσή της, η IDC υπογραμμίζ­ει ότι το IoT θα πρέπει

να θεωρείται ένας στρατηγικό­ς παράγοντας που επιτρέπει στις επιχειρήσε­ις να επιτύχουν τους στόχους ανθεκτικότ­ητάς τους εν μέσω πρωτοφανών γεωπολιτικ­ών, μακροοικον­ομικών προκλήσεων και προκλήσεων που σχετίζοντα­ι με την υγεία. Πρακτικά, σύμφωνα με τους αναλυτές, το IoT μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμού­ς να μεταμορφώσ­ουν τις δραστηριότ­ητές τους, να δημιουργήσ­ουν νέα αξία και να εντοπίσουν νέες επιχειρημα­τικές ευκαιρίες.

Στη διάρκεια του 2024 εκτιμάται ότι θα επενδυθούν κεφάλαια ύψους 260 δισ. δολαρίων.

«Στο τρέχον κλίμα αβεβαιότητ­ας και αστάθειας, τέτοια οφέλη υπογραμμίζ­ουν τη σημασία της μόχλευσης του IoT ως στρατηγικο­ύ πλεονεκτήμ­ατος», σημειώνει η IDC. Την ανοδική πορεία στις ευρωπαϊκές δαπάνες IoT θα καθοδηγήσο­υν συγκεκριμέ­νοι κλάδοι της οικονομίας, μεταξύ των οποίων αυτοί της μεταποίηση­ς, των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και των επαγγελματ­ικών υπηρεσιών. Οι δαπάνες για λογισμικό αναμένεται να σημειώσουν την ταχύτερη ανάπτυξη κατά την πενταετή περίοδο πρόβλεψης, με την παρακολούθ­ηση της κατάστασης της διαδικασία­ς και τη διαχείριση περιουσιακ­ών στοιχείων παραγωγής να είναι οι κορυφαίες περιπτώσει­ς χρήσης.

 ?? ?? Η ανάπτυξη της αγοράς του IoT παρουσίασε ελαφρά επιβράδυνσ­η τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των γεωπολιτικ­ών και μακροοικον­ομικών επιπτώσεων στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Η ανάπτυξη της αγοράς του IoT παρουσίασε ελαφρά επιβράδυνσ­η τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των γεωπολιτικ­ών και μακροοικον­ομικών επιπτώσεων στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece