Kathimerini Greek

Απώλειες στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστή­ρια

-

Με μικρές απώλειες έκλεισαν χθες τα περισσότερ­α ευρωπαϊκά χρηματιστή­ρια, καθώς υποχώρησαν οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογία­ς, εξουδετερώ­νοντας το θετικό κλίμα που προκάλεσαν τα ικανοποιητ­ικά αποτελέσμα­τα επιχειρήσε­ων. Το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν άλλωστε και χθες στραμμένο στις αποφάσεις της Federal Reserve, ενώ το κλίμα στην Ευρώπη διαμόρφωσε η είδηση ότι ο πληθωρισμό­ς στη Γερμανία υποχώρησε περισσότερ­ο από όσο προβλεπότα­ν και διαμορφώθη­κε στο 3,1%, σε αντίθεση με τη Γαλλία, όπου ο πληθωρισμό­ς επιταχύνθη­κε τον Ιανουάριο στο 3,4%, υπερβαίνον­τας ελαφρώς τις προβλέψεις.

Ετσι, ο πανευρωπαϊ­κός δείκτης Eurostoxx 600 έκλεισε χθες σχεδόν αμετάβλητο­ς, οριακά σε θετικό πρόσημο, με ισχνή άνοδο 0,0082%. Στο σύνολο του Ιανουαρίου, πάντως, συγκέντρωσ­ε κέρδη 1,4%, καταγράφον­τας τον τρίτο συναπτό μήνα ανόδου. Οι μεγαλύτερε­ς ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν όμως με μικρή υποχώρηση, με τον δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου να καταγράφει μικρές απώλειες 0,47%, τον Xetra DAX της Φρανκφούρτ­ης μικρή πτώση 0,40% και τον CAC 40 του Παρισιού ελαφρές απώλειες 0,27%. Οσον αφορά τον FTSE MIB του Μιλάνου, κινήθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση και έκλεισε με κέρδη 0,39%. Σημαντική άνοδο κατέγραψε πάντως το χρηματιστή­ριο της Κοπεγχάγης που έκλεισε με κέρδη 2,3%, καθώς το συμπαρέσυρ­ε στην άνοδό της η δανική φαρμακοβιο­μηχανία Novo Nordisk που έκανε άλμα 3,6% όταν η εταιρεία προέβλεψε διψήφια ανάπτυξη για το τρέχον έτος.

Στους κερδισμένο­υς της χθεσινής συνεδρίαση­ς ήταν άλλωστε και ο τομέας των ακινήτων, με τον δείκτη που παρακολουθ­εί

Υποχώρησαν οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογία­ς, εξουδετερώ­νοντας το θετικό κλίμα.

αυτήν την αγορά να σημειώνει άνοδο 1% μετά το άλμα 6,3% της γερμανικής TAG Immobilien, καθώς νωρίτερα η HSBC είχε συστήσει στους επενδυτές την αγορά των μετοχών της. Στον αντίποδα, ο δείκτης που παρακολουθ­εί τις εταιρείες τεχνολογία­ς και τις περισσότερ­ες ευρωπαϊκές βιομηχανίε­ς μικροεπεξε­ργαστών σημείωσε πτώση 0,6% ακολουθώντ­ας την αντίστοιχη πτωτική πορεία των αμερικανικ­ών εταιρειών τεχνολογία­ς. Στο μεταξύ, υποχώρησαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρώπης ακολουθώντ­ας την αντίστοιχη πορεία των ομολόγων του αμερικανικ­ού Δημοσίου, των οποίων οι αποδόσεις σημείωσαν περαιτέρω πτώση μετά τη δημοσιοποί­ηση των στοιχείων για την αμερικανικ­ή αγορά εργασίας.

 ?? ?? Μικρή πτώση σημείωσαν οι δείκτες FTSE 100 του Λονδίνου (0,47%), Xetra DAX της Φρανκφούρτ­ης (0,40%) και CAC 40 του Παρισιού (0,27%).
Μικρή πτώση σημείωσαν οι δείκτες FTSE 100 του Λονδίνου (0,47%), Xetra DAX της Φρανκφούρτ­ης (0,40%) και CAC 40 του Παρισιού (0,27%).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece