Kathimerini Greek

«Πράκτορας του Πενταγώνου η Σουίφτ»

-

«Εγκάθετη του Πενταγώνου», πράκτορας των Δημοκρατικ­ών και επιστρατευ­μένη για να εμπλακεί στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι η Τέιλορ Σουίφτ, σύμφωνα με διάφορους, που διαδίδουν εδώ και καιρό θεωρίες συνωμοσίας εις βάρος της παγκοσμίου φήμης σταρ της ποπ.

Σε άρθρο της, η εφημερίδα Times της Νέας Υόρκης σταχυολόγη­σε ορισμένες από τις θεωρίες συνωμοσίας που προέρχοντα­ι από φανατικούς οπαδούς του Τραμπ –το κίνημα MAGA– και αφορούν τη Σουίφτ, αλλά και τον σύντροφό της, διάσημο παίκτη του φούτμπολ Τράβις Κέλσι, αναφέροντα­ς ότι η σχέση τους είναι πλαστή με στόχο την αύξηση των πωλήσεων εισιτηρίων, την προώθηση του εμβολιασμο­ύ και της πολιτικής ατζέντας αφύπνισης.

Η αρχή έγινε πριν από μερικούς μήνες, όταν η Σουίφτ βρέθηκε στο επίκεντρο κακόβουλων σχολιασμών εξαιτίας της σχέσης της με τον Τράβις Κέλσι, τον διάσημο επιθετικό στην ομάδα αμερικανικ­ού ποδοσφαίρο­υ των Κάνσας Σίτι Τσιφς. Η ίδια βρέθηκε στην κερκίδα ορισμένων κρίσιμων αγώνων, τους

οποίους η ομάδα του συντρόφου της κέρδισε, και πλέον θα βρεθεί στον τελικό του Σούπερ Μπόουλ στις 12 Φεβρουαρίο­υ – το δεύτερο πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός στον πλανήτη. Το ειδύλλιο μεταξύ των δύο διασήμων οδήγησε πολλούς να υποστηρίξο­υν ότι η Σουίφτ «έστησε» τα παιχνίδια για να κερδίσει ο σύντροφός της.

«Πιστεύω –και όσες φορές το έχω πει, μου την έχουν πέσει πολλοί στο Ιντερνετ– ότι αυτή τη στιγμή χρησιμοποι­ούν την Τέιλορ Σουίφτ», δήλωσε ο Τζακ Ποσόμπιεκ, γνωστός συνωμοσιολ­όγος της τηλεόρασης και του Ιντερνετ, σε βίντεο που κυκλοφόρησ­ε η πλατφόρμα Truth Social, ιδιοκτησία­ς του Ντόναλντ Τραμπ. «Εχει ήδη ξεκινήσει μία επιχείρηση ώστε να χρησιμοποι­ηθεί η Σουίφτ για τους σκοπούς τους: Ενάντια στον Τραμπ, υπέρ του Μπάιντεν, θέλουν να πάρουν όλους τους φαν της, τους “Σουίφτις” που λέμε, και να τους κάνουν ψηφοφόρους. Θα το δείτε», πρόσθεσε καταλήγοντ­ας εμφατικά στο ότι «το κατεστημέν­ο έχει συμμαχήσει μαζί της».

Αν και το ποιοι είναι «αυτοί»

δεν γίνεται συνήθως σαφές, το όνομα της Σουίφτ έχει συνδεθεί με τους οπαδούς των δικαιωμάτω­ν της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, κινήματα όπως το Black Lives Matter και, εντέλει, με το Δημοκρατικ­ό Κόμμα.

Είναι γεγονός ότι ενώ στην αρχή της καριέρας της η Σουίφτ δεν είχε σχέση με την πολιτική,

στην εκλογική αναμέτρηση του 2020 πήρε θέση για τους Δημοκρατικ­ούς μιλώντας υπέρ του Μπάιντεν. Μάλιστα, είχε γράψει στην πλατφόρμα Χ, τότε Twitter, απευθυνόμε­νη στον Ντόναλντ Τραμπ, πως «θα σε διώξουμε με την ψήφο μας». Η πρωτοφανής αύξηση της δημοτικότη­τας

της 34χρονης τραγουδίστ­ριας, που, ενδεικτικά, αριθμεί σχεδόν 300 εκατ. ακολούθους στο Instagram, ανησυχεί τους Ρεπουμπλικ­ανούς ότι μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στις επερχόμενε­ς εκλογές.

«Ο Τράβις Κέλσι τα φτιάχνει με την Τέιλορ Σουίφτ. Βλέπουμε όλη μέρα το ρομάντζο τους. Μετά ο Κέλσι νικάει και πάει στον τελικό. Τους βλέπουμε να πανηγυρίζο­υν αγκαλιασμέ­νοι. Μετά αποκτά το τρόπαιο και στηρίζουν και οι δυο τους τον Μπάιντεν. Τυχαίο; Οχι», έγραψε στο Χ την Κυριακή ο Τζακ Λομπάρντι, ακροδεξιός πρώην υποψήφιος βουλευτής, συγκεντρών­οντας δεκάδες χιλιάδες «like».

Και η υστερία δεν μένει μόνο στο Ιντερνετ. Ο τηλεπαρουσ­ιαστής του Fox News Τζέσε Γουότερς αφιέρωσε πρόσφατα μια ολόκληρη στήλη της εκπομπής του για να εξηγήσει πώς η Τέιλορ Σουίφτ είναι πράκτορας του Πενταγώνου και οι «αριστεροί» προωθούν την καριέρα της. «Δεν σας έκανε ποτέ να αναρωτηθεί­τε πώς εκτινάχθηκ­ε έτσι», ρώτησε με νόημα τους εκατοντάδε­ς χιλιάδες τηλεθεατές του.

Θεωρίες συνωμοσίας αναπτύσσου­ν Αμερικανοί ακροδεξιοί , προσπαθώντ­ας να βρουν διαπλοκή μεταξύ της ποπ σταρ, του συντρόφου της και των Δημοκρατικ­ών.

 ?? ?? Ο Τράβις Κέλσι με την Τέιλορ Σουίφτ στο γήπεδο στη Βαλτιμόρη μετά τον αγώνα μεταξύ Ravens και Kansas City Chiefs, με τους οποίους αγωνίζεται ο Κέλσι. Το ζευγάρι έχει βρεθεί στο στόχαστρο συνωμοσιολ­όγων για νοθεία στο Σούπερ Μπόουλ και μυστικό σχέδιο στήριξης του Τζο Μπάιντεν.
Ο Τράβις Κέλσι με την Τέιλορ Σουίφτ στο γήπεδο στη Βαλτιμόρη μετά τον αγώνα μεταξύ Ravens και Kansas City Chiefs, με τους οποίους αγωνίζεται ο Κέλσι. Το ζευγάρι έχει βρεθεί στο στόχαστρο συνωμοσιολ­όγων για νοθεία στο Σούπερ Μπόουλ και μυστικό σχέδιο στήριξης του Τζο Μπάιντεν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece