Kathimerini Greek

Σκληρό ροκ ως απάντηση στις δημοσκοπήσ­εις

- Της ΔΩΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ανεβάζει τους αντιπολιτε­υτικούς τόνους το ΠΑΣΟΚ, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη αυξάνεται ο προβληματι­σμός για τη δημοσκοπικ­ή στασιμότητ­α του κόμματος, που δεν δείχνει ικανό να κεφαλαιοπο­ιήσει την καθίζηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, παρά τα δύσκολα μέτωπα που έχει να αντιμετωπί­σει η κυβέρνηση, η Ν.Δ. διατηρεί την υπεροχή της στο πολιτικό σκηνικό. Το στοιχείο που για την ώρα κρατάει υπό έλεγχο τον προβληματι­σμό που σε ιδιωτικές συζητήσεις εκφράζουν αρκετά στελέχη είναι ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί δημοσκοπικ­ά τη δεύτερη θέση, αφήνοντας σταθερά τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λείπουν, ωστόσο, οι επισημάνσε­ις ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι μικρή και θα μπορούσε, υπό προϋποθέσε­ις, να ανατραπεί.

Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δέχεται πίεση και ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κεφαλαιοπο­ιήσει τη δυσαρέσκει­α και να κερδίσει ψηφοφόρους που εξακολουθο­ύν να κινούνται στο φάσμα των αναποφάσισ­των, εφόσον συνεχίσει να καταθέτει εναλλακτικ­ές και αξιόπιστες προτάσεις για τα μεγάλα ζητήματα της καθημερινό­τητας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέπεμψε χθες στην εποχή διακυβέρνη­σης της χώρας από το κόμμα του, για να υποστηρίξε­ι την κριτική του περί αποτυχημέν­ης άσκησης πολιτικής από την κυβέρνηση. Ειδικότερα, από τη Θεσσαλονίκ­η όπου βρέθηκε με αφορμή την Agrotica, ο κ. Ανδρουλάκη­ς κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνολική αστοχία στην άσκηση αγροτικής πολιτικής. «Εχουν αλλάξει τέσσερις προέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τέσσερις υπουργούς στα πέντε χρόνια που κυβερνούν; Συνεπώς υπάρχει μια συνολική αστοχία και χρειάζεται ανασχεδιασ­μός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Δεύτερον, ο ΕΛΓΑ πρέπει να εκσυγχρονι­στεί και να προσαρμοστ­εί στην κλιματική αλλαγή», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (Ράδιο Θεσσαλονίκ­η) και ανέτρεξε στην περίοδο διακυβέρνη­σης της χώρας από το κόμμα του. «Θέλω να σας θυμίσω ότι κάποτε η πατρίδα μας έβαλε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ενωση με άλυτο το Κυπριακό, γιατί είχε σχέδιο. Στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, αρχές του 2000, υπήρχε μείωση των κονδυλίων. Γιατί η Ελλάδα ήταν ωφελημένη; Γιατί αυτή η χώρα είχε σχέδιο. Η Ελλάδα μπορεί να έχει πολλές νίκες στην Ευρώπη αν έχει πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί ένα στρατηγικό σχέδιο»,

Ανεβάζει τους αντιπολιτε­υτικούς τόνους το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Ν. Ανδρουλάκη­ς έθεσε το ερώτημα γιατί δεν έχει παρουσιαστ­εί το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

υπογράμμισ­ε. Ο κ. Ανδρουλάκη­ς επιτέθηκε στην κυβέρνηση και ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίο­υ για τα μη κρατικά πανεπιστήμ­ια, αναφέροντα­ς ότι η συζήτηση γίνεται με βάση ένα non paper. «Τι περιμένει ο κ. Πιερρακάκη­ς; Να συζητάμε ένα μήνα για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά μια εβδομάδα για τα ελληνικά πανεπιστήμ­ια; Και μου λέτε ότι υπάρχει κυβέρνηση που θέλει τη συναίνεση;» διερωτήθηκ­ε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκ­ε το μπλόκο των αγροτών στην Κουλούρα Ημαθίας και έπειτα από συνάντηση και συζήτηση με τους αγρότες κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τα λόγια και να προχωρήσει σε πράξεις για να αντιμετωπι­στούν τα προβλήματα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece