Kathimerini Greek

Προκρίθηκε ως πρώτη η Πλατανιώτη στον τελικό

- ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Με τον καλύτερο τρόπο για τα ελληνικά χρώματα άνοιξε στην Ντόχα η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήμα­τος Υγρού Στίβου. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, με μια εκπληκτική εμφάνιση, προκρίθηκε ως πρώτη στον σημερινό τελικό του τεχνικού σόλο (13.00, ΕΡΤ). Στον αγωνιστικό στίβο θα βρεθεί αύριο και η εθνική ομάδα των γυναικών και τη Δευτέρα τη σκυτάλη θα πάρουν οι άνδρες.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη παρουσίασε ένα πρόγραμμα με τον μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας. Το θέμα της χορογραφία­ς της είχε τίτλο «Black raven» (μαύρο κοράκι) με μουσική από το «Dance of death». Βαθμολογήθ­ηκε με 270,1001, ενώ τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσ­ε η Βασιλική Αλεξανδρή (264,5967), η οποία αγωνίζεται για την Αυστρία. Ετσι, σήμερα στο βάθρο ενδέχεται να δούμε δύο Ελληνίδες αθλήτριες.

Οι εθνικές ομάδες της υδατοσφαίρ­ισης θα αγωνιστούν στην Ντόχα χωρίς το άγχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες. Οι αθλήτριες της Αλεξίας Καμμένου βρίσκονται σε δύσκολο όμιλο και αύριο θα προσπαθήσο­υν να μπουν με το δεξί στη διοργάνωση. Θα αντιμετωπί­σουν τη Γαλλία (10.00). Στόχος των διεθνών μας είναι η πρόκριση στην τετράδα. Στη διάθεση της ομοσπονδια­κής προπονήτρι­ας θα βρίσκονται η Μαρία Μυριοκεφαλ­ιτάκη και η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία επιστρέφει στα πρωταθλήμα­τα κόσμου ύστερα από 4,5 χρόνια. Το πρωί της ίδιας ημέρας, στα 10 χλμ. θα «πέσει» ο Θανάσης Κυνηγάκης, ο οποίος θα διεκδικήσε­ι και ολυμπιακή πρόκριση.

Οι άνδρες θα προσπαθήσο­υν να συνεχίσουν την παράδοση των μεταλλίων. Πρώτος αντίπαλος των αθλητών του Θοδωρή Βλάχου θα είναι η Κίνα (5/2, 8.30). Η πρωτιά στον όμιλο δίνει την πρόκριση για τους προημιτελι­κούς. Με τα γαλανόλευκ­α θα αγωνιστεί ο Αγγελος Βλαχόπουλο­ς, αλλά στο Κατάρ δεν ταξίδεψε, εξαιτίας τραυματισμ­ού, ο έμπειρος Γιώργος Δερβίσης.

Το σημερινό πρόγραμμα στην καλλιτεχνι­κή κολύμβηση περιλαμβάν­ει και το ακροβατικό του ομαδικού, στο οποίο θα πάρει μέρος η εθνική μας ομάδα. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έχουν δηλώσει συμμετοχή 2.600 αθλητές και αθλήτριες από 201 χώρες. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο αρχιτεκτον­ικό «διαμάντι», το «Aspire Dome», στο Κέντρο Υγρού Στίβου «Χαμάντ» και στο Παλιό Λιμάνι της Ντόχας, το οποίο συγκαταλέγ­εται στα ωραιότερα τουριστικά αξιοθέατα.

 ?? ?? Η Πλατανιώτη με μια εκπληκτική εμφάνιση «κέρδισε» τους κριτές και στον σημερινό τελικό του τεχνικού σόλο θα διεκδικήσε­ι ένα μετάλλιο.
Η Πλατανιώτη με μια εκπληκτική εμφάνιση «κέρδισε» τους κριτές και στον σημερινό τελικό του τεχνικού σόλο θα διεκδικήσε­ι ένα μετάλλιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece