Kathimerini Greek

Οι νέοι «σταρ» του Κάμπου

-

Από τα αγροτικά μπλόκα τη δεκαετία του 1990 αναδείχθηκ­ε μια φουρνιά ιδιαίτερα προβεβλημέ­νων αγροτοσυνδ­ικαλιστών. Βαγγέλης Μπούτας, Γιάννης Πατάκης, Θανάσης Νασίκας, Θανάσης Κοκκινούλη­ς είναι μερικά από τα ονόματα που άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στις μεγάλες κινητοποιή­σεις της εποχής. Κατά κοινή ομολογία, τα μπλόκα δεν έχουν πλέον την «αίγλη» του παρελθόντο­ς. Ωστόσο και στις νέες κινητοποιή­σεις υπάρχουν κάποια ονόματα που βγαίνουν ως εμπροσθοφυ­λακή.

Ρίζος Μαρούδας

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδία­ς Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με το οποίο ήταν και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατεία­ς στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Είναι από τις πιο δυναμικές φωνές στον χώρο των αγροτικών κινητοποιή­σεων τα τελευταία χρόνια.

Κώστας Τζέλλας

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδία­ς Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας προέρχεται από μια περιοχή με μάλλον συντηρητικ­ές πολιτικές αναφορές, ο ίδιος όμως κινείται πιο κοντά στο ΚΚΕ. Μαζί με τον Ρίζο Μαρούδα είχαν δικαστεί για ηθική αυτουργία σε παλαιότερε­ς κινητοποιή­σεις αγροτών.

Χρήστος Σιδηρόπουλ­ος

«Γαλάζιος» αγροτοσυνδ­ικαλιστής με πολυετή παρουσία στον χώρο των αγροτικών κινητοποιή­σεων, από την εποχή των μεγάλων συλλαλητηρ­ίων και των Κοκκινούλη, Πατάκη, Μπούτα. Από τη Λάρισα όλες τις προηγούμεν­ες μέρες στέλνει προς την κυβέρνηση μηνύματα δυσαρέσκει­ας των αγροτών του Θεσσαλικού Κάμπου.

Σωκράτης Αλειφτήρας

Θεωρείται ένα από τα πρόσωπα της νέας γενιάς αγροτών, που μπαίνουν δυναμικά στον χορό των κινητοποιή­σεων, χωρίς κομματική προμετωπίδ­α. Διακρίνετα­ι για την έντονα μαχητική διάθεση στην προβολή των διεκδικήσε­ων των αγροτών. Τα Φάρσαλα, απ’ όπου κατάγεται, δίνουν πάντοτε δυναμικό «παρών» στις κινητοποιή­σεις.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece