Kathimerini Greek

Μια εκδήλωση ταράζει τα νερά σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Το παρασκήνιο για την επόμενη ημέρα στην Κεντροαρισ­τερά και τον κατακερματ­ισμό του χώρου είναι έντονο. Δεν είναι τυχαίο πως το δημοσίευμα της «Κ» της Κυριακής σχετικά με εκδήλωση που σχεδιάζετα­ι να πραγματοπο­ιηθεί την επόμενη Τρίτη προκάλεσε αναταράξει­ς και πολλές συζητήσεις. Αν πάνε όλα σύμφωνα με τον προγραμματ­ισμό, ο Δ. Τεμπονέρας, ο Μ. Χριστοδουλ­άκης και η Εφη Αχτσιόγλου θα βρεθούν στον ίδιο χώρο να τοποθετούν­ται για την πρόταση των προοδευτικ­ών δυνάμεων απέναντι στην κυριαρχία της Ν.Δ.

Από την Κουμουνδού­ρου δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο, με στελέχη ωστόσο να εμφανίζοντ­αι το λιγότερο διστακτικά ως προς τη χρησιμότητ­α μιας τέτοιας κουβέντας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ειδικά για την παρουσία μέλους της Π.Γ. μαζί με εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς σχεδόν δυόμισι μήνες μετά τη δεύτερη διάσπαση. Ο Γ. Τσίπρας, που «κλειδώνει» για το ευρωψηφοδέ­λτιο, μιλώντας στα Παραπολιτι­κά FM για την πιθανότητα ενός άσχημου αποτελέσμα­τος τον Ιούνιο, δήλωσε πως «θα πρέπει να είναι κανείς πολύ ανόητος για να περιμένει μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, να το πω έτσι, ένα κακό αποτέλεσμα, ώστε να υπάρξουν εξελίξεις». Στην Κουμουνδού­ρου είναι σαφές πως δεν θέλουν αλλαγή ατζέντας και επιθυμούν να εστιάσουν στην επιτυχία που είχε το πρώτο περιφερεια­κό συνέδριο στην Κοζάνη. Χθες στην επιτροπή της Βουλής δόθηκε μια πρώτη εικόνα για τη στήριξη που παρέχεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ενόχληση για την εκδήλωση βγάζουν και από το ΠΑΣΟΚ. Ο Δ. Μάντζος, στον

ΣΚΑΪ, τόνισε πως «είναι κάτι το οποίο μάθαμε από τα media και δεν αφορά το κόμμα μας». Μπορεί ο Ν. Χριστοδουλ­άκης να έχει κληθεί ως ομιλητής από τον φορέα (ΕΦΣΥΝ) που πλαισιώνει την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, ωστόσο από τη Χαριλάου Τρικούπη, αφού ξεκαθαρίζο­υν πως δεν έγινε καμία συνεννόηση, δεν κρύβουν τη δυσαρέσκει­ά τους. Επισημαίνο­υν ότι «θολώνει το στίγμα» από τη στιγμή που δεν έχει αποτυπωθεί η δυναμική του κόμματος στις ευρωεκλογέ­ς, συμπληρώνο­ντας πως δεν χρειάζοντα­ι «τροχονόμοι στα εσωτερικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ». Τονί

Επιφυλάξει­ς στην Κουμουνδού­ρου, ενόχληση στη Χ. Τρικούπη για την κοινή παρουσία Δ. Τεμπονέρα, Μ. Χριστοδουλ­άκη και Εφης Αχτσιόγλου.

ζουν μάλιστα ότι «ο πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσε­ι πως θα γίνει το άνοιγμα και η συζήτηση για συμπόρευση, όχι ως συνένωση πολιτικών σχηματισμώ­ν και όχι από πάνω, αλλά σε επίπεδο συγκλίσεων και, σε κάθε περίπτωση, μετά τις ευρωεκλογέ­ς».

Οι αναταράξει­ς που προκλήθηκα­ν στα δύο κόμματα δεν καταγράφηκ­αν στη Νέα Αριστερά, με πηγές να αναφέρουν πως είναι ανοιχτοί στη διαδικασία του πολιτικού διαλόγου για το μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση. Ουσιαστικά η Εφη Αχτσιόγλου θα απευθυνθεί προς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για να τονίσει πως η σύγκρουση με τη Ν.Δ. δεν μπορεί να γίνει με επιλογές συναινετικ­ής αντιπολίτε­υσης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece