Kathimerini Greek

Ασημένια η Πλατανιώτη

Ανέβηκε ξανά στο βάθρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα

- Της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ­Σ ΣΠΑΝΕΑ

Με τους ήχους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, η Ευαγγελία Πλατανιώτη πραγματοπο­ίησε μια εντυπωσιακ­ή εμφάνιση στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Ντόχα. Σήμερα, παρέα με τη Μαλκογεώργ­ου θα αγωνιστούν στο ελεύθερο του ντουέτου με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακού­ς.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη με το ασημένιο και το χρυσό μετάλλιο από την Ντόχα έφτασε τα τέσσερα σε παγκόσμια πρωταθλήμα­τα. Στο χθεσινό πρόγραμμα του ελεύθερου, η πρωταθλήτρ­ια επέλεξε να χορέψει συρτάκι μέσα στο νερό και οι κριτές τη βαθμολόγησ­αν με 253,2833, μια βαθμολογία που της έδωσε τη 2η θέση. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ζακλίν Σιμονό από τον Καναδά (264,8207) και το χάλκινο η Βασιλίνα Χανστόσκα από τη Λευκορωσία (245,1042). Η Βασιλική Αλεξανδρή που αγωνίζεται με την Αυστρία ήρθε 7η. Το ασημένιο μετάλλιο της Πλατανιώτη είναι το 20ό της χώρας μας

σε παγκόσμια πρωταθλήμα­τα.

Στον αντίποδα, η εθνική γυναικών πόλο πραγματοπο­ίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της και ύστερα από επιπολαιότ­ητες και λάθη ηττήθηκε με 16-8 από την Ισπανία. Η επίδοση των διεθνών μας, που έδωσε την ευκαιρία στις αντιπάλους να πετύχουν μια εντυπωσιακ­ή νίκη, προβλημάτι­σε την προπονήτρι­α Αλεξία Καμμένου.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογί­ες. Ηταν μια κακή εμφάνιση ειδικά στον παραπάνω, χάσαμε ευκαιρίες, κέρδισαν οι φουνταριστ­οί τις αποβολές και, με εξαίρεση

την αρχή του παιχνιδιού που δείξαμε βελτιωμένα στοιχεία, θυμηθήκαμε τον κακό μας εαυτό και τις επιπολαιότ­ητες στην επίθεση. Είχαμε δύο σοβαρές απουσίες λόγω ασθένειας (Ελευθεριάδ­ου και Χυδηριώτη), αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογί­α. Πρέπει να σταματήσου­με αυτές τις εμφανίσεις γιατί χαλάνε την ωραία εικόνα που έχουμε δημιουργήσ­ει», υπογράμμισ­ε η κ. Καμμένου.

Τη σκυτάλη παραλαμβάν­ει σήμερα (09.30) η ανδρική ομάδα πόλο, η οποία αντιμετωπί­ζει τη Βραζιλία.

 ?? ?? Η Ευαγγελία Πλατανιώτη πραγματοπο­ίησε μια εντυπωσιακ­ή εμφάνιση στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
Η Ευαγγελία Πλατανιώτη πραγματοπο­ίησε μια εντυπωσιακ­ή εμφάνιση στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece