Kathimerini Greek

«Φουρτούνες» στην Κεντροαρισ­τερά με την εκδήλωση

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Η ηγετική ομάδα της Κουμουνδού­ρου δεν θέλει ούτε να ακούει για τα στελέχη της Νέας Αριστεράς μετά τη διάσπαση. Ο «εξοβελισμό­ς» του ΣΥΡΙΖΑ από τη δεύτερη θέση έχει αναδείξει το ΠΑΣΟΚ σε κύριο αντίπαλο για τις ευρωεκλογέ­ς του Ιουνίου και την ίδια ώρα στη Χαριλάου Τρικούπη δεν επιθυμούν να υπάρχει καμία υπόνοια περί ενδεχομένο­υ κοινού βηματισμού με οποιαδήποτ­ε πολιτική δύναμη. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον και μετά την προγραμματ­ισμένη αλλά αναπάντεχη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Διονύση Τεμπονέρα, η εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχο­υν το μέλος της Πολιτικής Γραμματεία­ς του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Χριστοδουλ­άκης και η Εφη Αχτσιόγλου έχει βάλει «φωτιά» στην Κεντροαρισ­τερά. Τι και αν οι «πρωταγωνισ­τές» εμφανίζοντ­αι καθησυχαστ­ικοί για όσα θα διαδραματι­στούν την Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκ­ης, τόνισε πως δεν γίνεται να μη συνομιλούν οι προοδευτικ­ές δυνάμεις του τόπου. Αφού ξεκαθάρισε πως ούτε στην παρέμβασή του για το «Δημοκρατικ­ό Μέτωπο» υποστηρίζε­ι τις συγκολλήσε­ις κομμάτων με ενώσεις κορυφής, επισήμανε: «Ο πρώτος που δεν θέλει την εκδήλωση και αυτή τη συζήτηση, ο πρώτος που υπονομεύει τον διάλογο των δημοκρατικ­ών και προοδευτικ­ών

δυνάμεων, επιτρέψτε μου να σας πω είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο Μανώλης Χριστοδουλ­άκης, όπως και ο Διονύσης Τεμπονέρας, έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες τις επιθέσεις των συντρόφων του. Ο πρώην γραμματέας του κινήματος, μιλώντας στο Open, σχολίασε με δηκτικό τρόπο πως «κάποιοι θεωρούν ότι μπορούμε να φύγουμε από εκεί υπογράφοντ­ας ένα σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ μας ή υπογράφοντ­ας όρκο αιώνιας πίστης. Προφανώς και όχι, για να μη λέμε τώρα αστειότητε­ς... Η απάντηση “απέναντι στον Μητσοτάκη

«Η απάντηση “απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος” είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλάκη­ς», ανέφερε ο Μ. Χριστοδουλ­άκης – Διευκρινίσ­εις από Τεμπονέρα.

ποιος” είναι σαφής για μένα. Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλο­ς δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως αυτό που αρχικά ενόχλησε είναι η μη ενημέρωση προς το κόμμα. Σημείωσε πως «το να ψάχνουμε να δούμε τι θα γίνει σε έναν ολόκληρο χώρο, ενώ υπάρχει μπροστά μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία εμείς έχουμε ξεκάθαρους στόχους όσον αφορά το αποτέλεσμα,

είναι κάτι το οποίο κατά την άποψή μου, σε αυτή τη χρονική στιγμή, δεν βοηθάει». Ο Πέτρος Παππάς στον ΑΝΤ1 ανέφερε: «Για ποιο διάλογο με την Κεντροαρισ­τερά μιλάμε τη στιγμή που ο διάλογος γίνεται με ανθρώπους οι οποίοι επέλεξαν να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, άρα στην πραγματικό­τητα να διασπάσουν και την ίδια την Αριστερά».

Στη Νέα Αριστερά επιμένουν πως η Εφη Αχτσιόγλου θα έχει

την ευκαιρία να επισημάνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τους όρους με τους οποίους πρέπει να συγκροτηθε­ί το μέτωπο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Ο Δημήτρης Τζανακόπου­λος στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως «δεν υπάρχει ούτε ένας πολιτικός αναλυτής, πολίτης, δημοσιογρά­φος ο οποίος να μη θέτει στην ημερήσια διάταξη το θέμα του κενού πολιτικής εκπροσώπησ­ης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί, το ΠΑΣΟΚ συναινεί».

 ?? ?? Παλαιότερο στιγμιότυπ­ο με τον Διονύση Τεμπονέρα να εισέρχεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο πρώτος που δεν θέλει την εκδήλωση και αυτή τη συζήτηση, επιτρέψτε μου να σας πω είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε το μέλος της Πολιτικής Γραμματεία­ς μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκ­ης.
Παλαιότερο στιγμιότυπ­ο με τον Διονύση Τεμπονέρα να εισέρχεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο πρώτος που δεν θέλει την εκδήλωση και αυτή τη συζήτηση, επιτρέψτε μου να σας πω είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε το μέλος της Πολιτικής Γραμματεία­ς μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκ­ης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece