Kathimerini Greek

Με το βλέμμα στην ευρωκάλπη η Κουμουνδού­ρου

- ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΣ

Εδώ και οκτώ ημέρες έχει ανοίξει η πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ για όσους επιθυμούν να μπουν στο ευρωψηφοδέ­λτιο. Ο Στέφανος Κασσελάκης με μήνυμά του στοχεύει στη μεγάλη συμμετοχή, μιλώντας για μια «μικρή επανάσταση»: «Επειδή τους υποψήφιους ευρωβουλευ­τές θα τους αποφασίσει η κοινωνία και όχι τα κλειστά κομματικά γραφεία. Αν θέλεις να είσαι υποψήφιος ευρωβουλευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς να υποβάλεις την αίτησή σου τώρα στο https://www.isyriza.gr/ submit_your_euroelecti­on... Κι ύστερα, τα μέλη και οι φίλοι

του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν τους υποψηφίους μας για την Ευρωβουλή».

Οπως είχε δημοσιεύσε­ι η «Κ», στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση, χωρίς να έχει αναλυθεί στα όργανα, το δημοψήφισμ­α να πραγματοπο­ιηθεί ανά περιφέρεια, εξαιρώντας την Αττική και τη Θεσσαλονίκ­η. Για τις δύο μεγάλες πόλεις έχει προταθεί να μείνουν γύρω στις 10 θέσεις ανοιχτές, προκειμένο­υ

ο ΣΥΡΙΖΑ να «απαντήσει» στον «ανταγωνισμ­ό» ακόμη και την τελευταία στιγμή με ηχηρά ονόματα.

Οσον αφορά την αντιπολιτε­υτική τακτική, στην Κουμουνδού­ρου έχουν αποφασίσει καθημερινά να μην αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω σε σχέση με την κυβέρνηση. Πολύ υψηλούς τόνους χρησιμοποί­ησε ο Στέφανος Κασσελάκης, με δεύτερο βίντεο που ανήρτησε χθες για το κράτος δικαίου: «Η πατρίδα μας καταδικάστ­ηκε με ψήφισμα του Ευρωκοινοβ­ουλίου για την κατάσταση στο κράτος δικαίου, τη χειραγώγησ­η της Δικαιοσύνη­ς, του Τύπου, των θεσμών. Ως κύρωση, κινδυνεύου­με να χάσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια. Είναι η πρώτη φορά που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί καταδικάζο­υν τη χώρα μας μετά τη χούντα. Δηλαδή εδώ και μισό αιώνα!», ανέφερε χαρακτηρισ­τικά.

Σε σχέση με τα μη κρατικά πανεπιστήμ­ια η Δώρα Αυγέρη εστίασε στον τρόπο εισαγωγής στα ιδρύματα, τονίζοντας πως με το σύστημα που ανακοινώθη­κε δεν εξασφαλίζε­ται η ισότιμη πρόσβαση: «Στη Νομική Αθηνών ο τελευταίος επιτυχών εισάγεται σήμερα με 18.125 μόρια κατά μέσον όρο. Στη δε Νομική Κομοτηνής, ο τελευταίος εισάγεται με μέσον όρο 16.985 μόρια. Με τον νόμο της Ν.Δ. θα εισάγεται στη Νομική ιδιωτικού πανεπιστημ­ίου με μόλις 9.380 μόρια».

«Αν θέλεις να είσαι υποψήφιος ευρωβουλευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς να υποβάλεις την αίτησή σου τώρα», αναφέρει σε μήνυμα ο κ. Κασσελάκης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece