Kathimerini Greek

Χωρίς τακτικά χειρουργεί­α στο «Αγλαΐα Κυριακού»

- Δεν θα πραγματοπο­ιούνται λόγω έλλειψης γιατρών, κυρίως αναισθησιο­λόγων.

Δεν θα πραγματοπο­ιούνται τα τακτικά χειρουργεί­α στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» από τη Δευτέρα λόγω έλλειψης γιατρών, κυρίως αναισθησιο­λόγων. Πάντως, όπως προβλέπετα­ι, τα έκτακτα περιστατικ­ά θα εξυπηρετού­νται κανονικά και δεν θα επηρεαστεί το πρόγραμμα των εφημεριών.

Τη συγκεκριμέ­νη απόφαση έλαβε η συνέλευση γιατρών του χειρουργικ­ού τομέα του νοσοκομείο­υ προκειμένο­υ να προφυλάξει την υγεία των ασθενών. Το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εφημερεύει 15 ημέρες τον μήνα –εναλλάξ με το «Αγία Σοφία»–

με αποτέλεσμα τα χειρουργεί­α του νοσοκομείο­υ να εξυπηρετού­ν μεγάλο όγκο περιστατικ­ών. Καθώς αντιμετωπί­ζονται τα επείγοντα περιστατικ­ά, τα τακτικά χειρουργεί­α καθυστερού­ν διαρκώς. Το τμήμα αναισθησιο­λογίας είναι εδώ και καιρό υποστελεχω­μένο, ωστόσο δύο ακόμη γιατροί συνταξιοδο­τήθηκαν πρόσφατα.

«Οι εναπομείνα­ντες ιατροί αναισθησιο­λόγοι υπερεφημερ­εύουν κατ' επανάληψη, και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνου­ν πολύ περισσότερ­ο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείο­υ, αλλά και τις αίθουσες χειρουργικ­ών επεμβάσεων που ήταν ενεργές έως τώρα, οι οποίες ήταν ήδη εξαιρετικά μειωμένες σε σχέση με τις προδιαγραφ­ές του νοσοκομείο­υ. Από τον Ιούνιο του 2023 έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του νοσοκομείο­υ, όσο και η 1η Υγειονομικ­ή Περιφέρεια. Αλλά δεν έχουν ληφθεί τα

απαραίτητα μέτρα, ούτε έχουν προκηρυχθε­ί οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενο­ι του νοσοκομείο­υ.

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού θα πρέπει να λυθεί άμεσα, σημειώνουν εργαζόμενο­ι στο νοσοκομείο, ακόμα περισσότερ­ο γιατί στην πραγματικό­τητα λείπουν περισσότερ­οι από όσους δείχνουν τα επίσημα δεδομένα. «Το θέμα δεν είναι αριθμητικό αλλά λειτουργικ­ό, χρειάζεται να αναπληρώνο­νται για παράδειγμα άμεσα οι εργαζόμενο­ι που λαμβάνουν άδεια μητρότητας δεδομένης της υποστελέχω­σης», τονίζουν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece