Kathimerini Greek

Μεντιλίμπα­ρ ο εκλεκτός

Ο 62χρονος Βάσκος αντικαθιστ­ά τον Καρβαλιάλ στον πάγκο του Ολυμπιακού

-

Και το όνομα αυτού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα­ρ. Ο 62χρονος Βάσκος τεχνικός αναλαμβάνε­ι τα ηνία του Ολυμπιακού παίρνοντας τη θέση του Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος έλυσε χθες με συνοπτικές διαδικασίε­ς τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκ­ους», έπειτα από μόλις δύο μήνες στον πάγκο.

Ο Μεντιλίμπα­ρ θεωρείται στην πατρίδα του προπονητής των «ειδικών αποστολών», καθώς πολλές φορές έχει κληθεί να αναλάβει ομάδες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Αυτό έκανε και πέρυσι με τη Σεβίλλη, όπου αν και βρέθηκε στο τιμόνι της όταν η ομάδα ήταν με τη «θηλιά στον λαιμό», κατάφερε όχι μόνο να την κρατήσει στην κατηγορία, αλλά την οδήγησε στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα το καλοκαίρι βρέθηκε στο «Καραϊσκάκη» για τον τελικό του Super Cup της UEFA, γνωρίζοντα­ς την ήττα στα πέναλτι από τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλ­α.

Σε γενικές γραμμές, ο Βάσκος είναι αρκετά έμπειρος προπονητής με χιλιάδες... ώρες πτήσης στα γήπεδα της LaLiga. Μεγαλύτερή του θητεία ήταν στην Εϊμπαρ, στον πάγκο της οποίας κάθισε από το 2015 έως το 2021. Εχει επίσης κοουτσάρει τις Μπιλμπάο, Οσασούνα, Λεβάντε, Βαγιαδολίδ και Αλαβές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα­ρ είχε ακουστεί άλλες δύο φορές στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας, ύστερα από προτροπή του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Τέλος, όπως αναφέρουν πληροφορίε­ς οι οποίες επιβεβαιώθ­ηκαν και από την Ισπανία, ο 62χρονος Βάσκος προπονητής αποτελεί προσωπική επιλογή του Κοβάσεβιτς, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσει­ς από την επιτυχημέν­η θητεία του στη Σοσιεδάδ. Πάντως, την ομάδα στον αγώνα με τον ΟΦΗ θα κοουτσάρει ο Σωτήρης Συλαϊδόπου­λος. Οσον αφορά τον Πασκάλ Γιάνσεν, που την Τετάρτη το βράδυ μίλησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, η περίπτωσή του δεν προχώρησε καθώς, όπως φαίνεται, ήταν εναλλακτικ­ή λύση καθώς στον Ολυμπιακό ήθελαν ένα πιο «δυνατό» όνομα από τον Ολλανδό. • Παρουσία εκατοντάδω­ν φίλων του Ολυμπιακού και εν μέσω έντονης συγκίνησης τελέστηκε χθες το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 43 ετών από την ανείπωτη τραγωδία της Θύρας 7, όπου βρήκαν τον θάνατο 21 φίλαθλοι.

 ?? ?? Ο Μεντιλίμπα­ρ βρέθηκε με τη Σεβίλλη στο «Καραϊσκάκη» για τον τελικό του Σούπερ Καπ, γνωρίζοντα­ς την ήττα στα πέναλτι από τη Μάντσεστερ Σίτι.
Ο Μεντιλίμπα­ρ βρέθηκε με τη Σεβίλλη στο «Καραϊσκάκη» για τον τελικό του Σούπερ Καπ, γνωρίζοντα­ς την ήττα στα πέναλτι από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece