Kathimerini Greek

Σε τροχιά εξάδας ο Ολυμπιακός

-

Ο Ολυμπιακός κράτησε ζωντανή την παράδοση στην έδρα της Βαλένθια, όπου δεν έχει χάσει ποτέ («8 στα 8») και πήρε μια νίκη (65-78), την τρίτη συνεχόμενη και 15η φετινή (15-11) στην Ευρωλίγκα, που τον βάζει για τα καλά σε τροχιά εισόδου στα πλέι οφ. Με εξαιρετική άμυνα, παίκτες συγκεντρωμ­ένους και αποτελεσμα­τικούς στην επίθεση, οι «ερυθρόλευκ­οι» έθεσαν τις βάσεις της νίκης στην τρίτη περίοδο, αφήνοντας τους άστοχους γηπεδούχου­ς με συγκομιδή μόλις εννέα πόντων.

Ο Κάναν (16 π.) έβαλε τη «σφραγίδα» του αυτό το διάστημα, όπου οι Πειραιώτες άνοιξαν την «ψαλίδα», την ίδια ώρα, που το τελευταίο μεταγραφικ­ό απόκτημα, ο Μόουζες Ράιτ (10 π., 9 ριμπ.), κάνοντας σπουδαίο παιχνίδι και στα δύο μέρη του παρκέ, δικαίωνε τον Μπαρτζώκα για την επιλογή του. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει σαφές προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο όταν στο 15΄ βρέθηκε στο +11 (23-34). Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν και έκλεισαν τη διαφορά στον πόντο, ωστόσο δεν είχαν διάρκεια. Οι ΜακΚίσικ (10 π.), Πίτερς (9 π.) και Γουίλιαμς Γκος (9 π.) ακολούθησα­ν σε απόδοση, ενώ για τις «νυχτερίδες» ο Οτζελέι σημείωσε 19 πόντους.

Στα άλλα χθεσινά ματς: Εφές - Μακάμπι 105-91, Μιλάνο - Ρεάλ Μ. 81-76, Μπασκόνια - Βιλερμπάν 94-80. Παρτιζάν - Μπάγερν 78-79. Απόψε (21.15, ΟΑΚΑ) ο Παναθηναϊκ­ός δίνει ένα από τα πιο κρίσιμα φετινά του παιχνίδια με αντίπαλο τη Φενέρ. Ο Κώστας Σλούκας ταλαιπωρεί­ται από θλάση στον προσαγωγό και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, σε αντίθεση με τους Λεσόρ, Παπαπέτρου και Ερνανγκόμε­θ, που δηλώνουν πανέτοιμοι. «Είμαστε κουρασμένο­ι, αλλά θα δώσουμε τη μάχη μας σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα», τόνισε ο Εργκίν Αταμάν, ενώ από την πλευρά του ο Κέντρικ Ναν ήταν ξεκάθαρος και απόλυτος. «Θα έρθουν και θα χάσουν», ανέφερε ο Αμερικανός άσος.

 ?? ?? Οι «ερυθρόλευκ­οι» επικράτησα­ν στη Βαλένθια με 78-65.
Οι «ερυθρόλευκ­οι» επικράτησα­ν στη Βαλένθια με 78-65.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece