Kathimerini Greek

Ξεκινούν οι «τελικοί» για τις γυναίκες στο πόλο

-

Επίδειξη δύναμης έκανε η εθνική ομάδα γυναικών απέναντι στην Κίνα, σε αναμέτρηση για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήμα­τος Υγρού Στίβου. Επικράτησε με 22-9 και θα αντιμετωπί­σει αύριο το Καζακστάν για την πρόκριση στους οκτώ. Το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα των ανδρών παίζει σήμερα με τη Γαλλία (18.00), με έπαθλο την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στους προημιτελι­κούς.

Οι αθλήτριες της Αλεξίας Καμμένου δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησ­ης της υπεροχής τους. Η προπονήτρι­α είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διαφορετικ­ές συνθέσεις, καθώς εάν οι διεθνείς μας νικήσουν το Καζακστάν θα παίξουν στους προημιτελι­κούς με την Ιταλία, ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να χαρακτηρισ­τεί «τελικός».

H Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργ­ου με την 6η θέση στο ελεύθερο της καλλιτεχνι­κής κολύμβησης έχουν σχεδόν εξασφαλίσε­ι την πρόκριση για τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες. Η τυπική ανακοίνωση αναμένεται να γίνει σήμερα μετά την ολοκλήρωση του ομαδικού. Η μοναδική περίπτωση να μην ταξιδέψουν στο Παρίσι οι πρωταθλήτρ­ιές μας θα είναι εάν στο ομαδικό τα κορίτσια της Ουκρανίας φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα από την ομάδα της Ιταλίας. Σε διαφορετικ­ή περίπτωση οι αθλήτριές μας θα περιμένουν να δουν εάν η παγκόσμια ομοσπονδία δώσει δύο επιπλέον εισιτήρια, τα οποία αναμένεται να περισσέψου­ν από ηπειρωτικά πρωταθλήμα­τα (Αμερικής και Ασίας).

Σήμερα, στον προκριματι­κό των 10 μ. σταθερών (καταδύσεις) αγωνίζεται ο Θάνος Τσιρίκος (11.30). Εάν προκριθεί στον τελικό θα πάρει και το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece