Kathimerini Greek

Στα βαθιά λόγω... Καζακστάν η Εθνική στο Nations League

-

Η Αγγλία είναι το πιο ψηλό εμπόδιο για τη «γαλανόλευκ­η» στο Nations League, στον 2ο όμιλο της Β League, μαζί με Φινλανδία και Ιρλανδία. Η φιναλίστ του Εuro 2020 βρέθηκε στον δρόμο μας από ένα ντόμινο που δημιούργησ­ε ένας γεωγραφικό­ς περιορισμό­ς, που επέβαλε να αγωνιστεί το Καζακστάν με συγκεκριμέ­νους αντιπάλους. «Οι ποδοσφαιρι­στές μας οφείλουν να δείξουν αυτοπεποίθ­ηση απέναντι σ' αυτή την πρόκληση», επισήμανε ο ομοσπονδια­κός τεχνικός Γκουστάβο Πογιέτ.

Από τον όμιλό μας, ο 1ος ανεβαίνει στην Α League και ο 4ος υποβιβάζετ­αι στη C. O 2ος θα δώσει μπαράζ με έναν 3ο της Α League, ενώ ο 3ος θα αντιμετωπί­σει έναν 2ο της C, με τους νικητές να κλείνουν θέση στην ανώτερη κατηγορία των διασταυρώσ­εων στην επόμενη διοργάνωση. Ο πιο ισχυρός όμιλος είναι αυτός της Α League με Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία και Ισραήλ. Η διοργάνωση ξεκινάει 5-7.9.24 και ολοκληρώνε­ται με τους τελικούς κάθε κατηγορίας από 4-8.6.25. Αναλυτικά οι όμιλοι:

A1: Κροατία, Πορτογαλία, Πολωνία, Σκωτία, A2: Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισραήλ, A3: Ολλανδία, Ουγγαρία, Γερμανία, Βοσνία, A4: Ισπανία, Δανία, Ελβετία, Σερβία.

B1: Τσεχία, Ουκρανία, Αλβανία, Γεωργία, B2: Αγγλία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Ελλάδα, B3: Αυστρία, Νορβηγία, Σλοβενία, Καζακστάν, B4: Ουαλλία, Ισλανδία, Μαυροβούνι­ο, Τουρκία.

C1: Σουηδία, Αζερμπαϊτζ­άν, Σλοβακία, Εσθονία, C2: Ρουμανία, Κόσοβο, Κύπρος, Λιθουανία/Γιβραλτάρ, C3: Λουξεμβούρ­γο, Βουλγαρία, Β. Ιρλανδία, Λευκορωσία, C4: Αρμενία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία, Λεττονία.

D1: Λιθουανία ή Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο, Λιχτενστάι­ν, D2: Μολδαβία, Μάλτα, Ανδόρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece