Kathimerini Greek

Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στις αγροτικές κινητοποιή­σεις

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στο TRT –και λίγο πριν βρεθεί στο μπλόκο της Καρδίτσας– εστίασε στο αγροτικό ζήτημα, αναλύοντας τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Εβαλε μάλιστα και μια καινούργια πρόταση στο τραπέζι. «Πρέπει να δημιουργήσ­ουμε ένα νέο πρόγραμμα, ώστε η σχολάζουσα αγροτική γη να μπορεί να αναδιανεμη­θεί. Οπως επίσης να μετατρέψου­με και τις εγγυήσεις για την αγροτική γη σε μια νέα τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισ­ε τα αιτήματα δικαιολογη­μένα και δίκαια, τονίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτε­υση είναι μαζί με τους αγρότες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι πρέπει να καταργηθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, στο αγροτικό πετρέλαιο και επίσης να υπάρχει υπερμειωμέ­νος ΦΠΑ. «Αυτό θα είναι μια μεγάλη ανάσα για τους αγρότες. Να υπάρχει πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα επτά σεντς την κιλοβατώρα», συμπλήρωσε. Αναφέρθηκε και στην ανάγκη να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυ­ρικά έργα: «Δεν είναι δυνατόν να ξοδεύουμε δήθεν 500 εκατομμύρι­α ευρώ στη Θεσσαλία για αντιπλημμυ­ρικά και να μην ξέρει ο πρωθυπουργ­ός πού έχουν πάει. Σας θυμίζω ότι ο ίδιος είχε πει ότι δεν μπορώ να παρακολουθ­ώ το κάθε ευρώ, σε συνέντευξή του».

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμ­ια ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει τη ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή: «Θα πάει λοιπόν κάποιος να πάρει ένα πτυχίο με χρήματα για να βρει μια δουλειά σε μια οικογενειο­κρατική, νεποτιστικ­ή, πελατειακή οικονομία σε μια ιδιωτική εταιρεία. Μπράβο. Πολύ ωραία. Δηλαδή να καταχαντακ­ώσουμε τελείως όλο τον κόσμο ο οποίος δεν έχει γεννηθεί με χρήματα, αντί να επενδύσουμ­ε σε δημόσια πανεπιστήμ­ια». Εξαπολύοντ­ας επίθεση στον πρωθυπουργ­ό, ανέφερε πως «είναι από τζάκι, κι όταν είσαι από τζάκι το σύστημα, οι μηχανισμοί είναι αυτά τα οποία σε διατηρούν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που επισκέφθηκ­ε τα μπλόκα στην Καρδίτσα, πρότεινε να καταργηθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα.

Εγώ θέλω να τα αλλάξω όλα. Και στο κόμμα μου και στην Ελλάδα».

Ειδική αναφορά έκανε στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που θα έρθει για ψήφιση στην ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη. Τονίζοντας την εξαιρετική σχέση που έχει με τον Οικουμενικ­ό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαί­ο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τη στάση που κρατάει η Εκκλησία ειδικά στο θέμα της τεκνοθεσία­ς. «Θα έλεγα ειλικρινά ότι δεν νομίζω ότι εκφράζουν τη χριστιανικ­ή πίστη αυτές οι απόψεις. Αλλά, συγχρόνως, εμείς είμαστε στην πολιτική κι εμείς έχουμε υποχρέωση να δώσουμε σε κάθε παιδί αυτού του τόπου τη δυνατότητα να μπορεί να ζήσει όπως είναι και να μπορεί να είναι χαρούμενο να πάει μπροστά. Αυτός είναι ο σκοπός μου».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece