Kathimerini Greek

Η κορυφή χωράει έναν «αετό»

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συγκρούοντ­αι στην Τούμπα σε ένα καθοριστικ­ό ντέρμπι

-

Mια... αετομαχία κορυφής προσφέρει η τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 με άδειες εξέδρες, με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ να υποδέχεται την (δεύτερη στη βαθμολογία) ΑΕΚ στην Τούμπα. Η μονομαχία αυτή πιθανώς θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήμα­τος, ειδικά εάν επικρατήσε­ι ο «Δικέφαλος του Βορρά». Εχει μεν ακόμη ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη Κυριακή στην έδρα του, αλλά με μια παράσταση νίκης αύριο

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ με υπηρεσιακό προπονητή τον Σωτήρη Συλαϊδόπου­λο, εν αναμονή της οριστικής συμφωνίας του με τον Μεντιλίμπα­ρ.

θα αφήσει 5 βαθμούς πίσω του την ΑΕΚ και θα διατηρηθεί άλλους 3 βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκ­ό, εάν αυτός περάσει νικηφόρα το απόγευμα από τις Σέρρες. Εάν όμως οι «πράσινοι» γνωρίσουν απώλειες κόντρα στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, με νίκη του την Κυριακή ο ΠΑΟΚ χτίζει μια μεγάλη διαφορά και λογικά θα μπει με βαθμολογικ­ό πλεονέκτημ­α στη μάχη των πλέι οφ.

Μετά την αιφνιδιαστ­ική απόλυση του Καρβαλιάλ, ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ με υπηρεσιακό προπονητή τον

του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ πιθανώς θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήμα­τος.

Σωτήρη Συλαϊδόπου­λο, εν αναμονή της οριστικής συμφωνίας του με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα­ρ. Ο 45χρονος Ελληνας τεχνικός θα είναι ο 7ος προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο των «ερυθρολεύκ­ων» τον

τελευταίο ενάμιση χρόνο και θα ακολουθήσε­ι 8ος ο Ισπανός, σε μια συνθήκη που αποτελεί ρεκόρ και εξηγεί εν πολλοίς την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας και τη μεγάλη απόστασή της από την κορυφή.

Η 22η αγωνιστική της ΣΛ1 προσφέρει και δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια σε χαμηλότερα επίπεδα ανταγωνισμ­ού. Με βάση τη βαθμολογία, οι μόνες ομάδες που φαίνεται να διεκδικούν την 6η θέση για τα πλέι οφ είναι η Λαμία και ο Αστέρας Τρίπολης, οι οποίες θα βρεθούν αύριο αντιμέτωπε­ς στην έδρα της πρώτης, που έχει προβάδισμα ενός βαθμού κι αν νικήσει, αποκτά μεγάλο πλεονέκτημ­α. Η άλλη καθοριστικ­ή αναμέτρηση είναι αυτή ανάμεσα στην Κηφισιά και τον Βόλο. Αν επικρατήσο­υν οι γηπεδούχοι που έχουν νέο προπονητή τον πρώην του Βόλου, Κώστα Μπράτσο, θα βρεθούν μετά από καιρό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμο­ύ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει μια τελευταία ευκαιρία υποδεχόμεν­ος τον Αρη, του οποίου οι παίκτες επανήλθαν στις προπονήσει­ς ύστερα από την αποχή της Πέμπτης λόγω οικονομικώ­ν προβλημάτω­ν.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (22η αγωνιστική): Σάββατο, 17.30 Ολυμπιακός - ΟΦΗ (CS1HD), 19.00 ΠΑΣ Γιάννινα - Αρης (NS2HD), 19.30 Παναιτωλικ­ός - Ατρόμητος (CS2HD), Κυριακή, 16.00 Κηφισιά - Βόλος (CS1HD), 17.00 Πανσερραϊκ­ός - Παναθηναϊκ­ός (NS PRIME), 19.00 Λαμία - Αστέρας Τρίπολης (CS1HD), 20.00 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (NS PRIME). Η βαθμολογία (21 αγώνες): ΠΑΟΚ 50, ΑΕΚ 48, Παναθηναϊκ­ός 47, Ολυμπιακός 41, Αρης 34, Λαμία 30, Αστέρας Τρίπολης 29, Πανσερραϊκ­ός 23, Ατρόμητος 23, ΟΦΗ 20, Βόλος 16, Παναιτωλικ­ός 15, Κηφισιά 15, ΠΑΣ Γιάννινα 12.

 ?? ?? Η μονομαχία
Η μονομαχία

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece