Kathimerini Greek

Πρώτη και καλύτερη στους «8» η εθνική πόλο

- ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στους προημιτελι­κούς του παγκοσμίου πρωταθλήμα­τος της Ντόχα εξασφάλισε η εθνική ομάδα ανδρών του πόλο. Οι διεθνείς μας νίκησαν τη Γαλλία με 13-12. Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργ­ου «σφράγισαν» και τυπικά τo «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες. Αντίθετα, ο Θάνος Τσιρίκος δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και, για ακόμη μία διοργάνωση, οι ελληνικές καταδύσεις δεν θα έχουν εκπρόσωπο στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Με καλή άμυνα και πλουραλισμ­ό στην επίθεση οι αθλητές του Θοδωρή Βλάχου κατάφεραν να πετύχουν τον πρώτο από τους στόχους τους και να αποφύγουν την ταλαιπωρία των χιαστί παιχνιδιών. Η Εθνική κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Οι Γάλλοι κατάφεραν μας νίκησαν τη Γαλλία με 13-12 και πήραν την απευθείας πρόκριση στους προημιτελι­κούς του παγκοσμίου πρωταθλήμα­τος της Ντόχα.

να ισοφαρίσου­ν (10-10), όμως ένα πέναλτι εκτελεσμέν­ο από τον Βλαχόπουλο έδωσε και πάλι στους διεθνείς μας το προβάδισμα. Ο Βερνού ισοφάρισε και ο Γενηδουνιά­ς έκανε το 1211, για να ισοφαρίσει και πάλι ο Βερνού. Ο Αγγελος Βλαχόπουλο­ς ευστόχησε σε πέναλτι και έστειλε την Εθνική στους προημιτελι­κούς, όπου οι «ασημένιοι»

ολυμπιονίκ­ες θα αντιμετωπί­σουν στις 13/2 τη νικήτρια του χιαστί αγώνα ανάμεσα στην Ιταλία και τις ΗΠΑ.

Στις καταδύσεις, ο Θάνος Τσιρίκος δεν κατάφερε να κάνει τη βουτιά που θα του έδινε μια θέση στο Παρίσι. Ο πρωταθλητή­ς μας ήρθε 35ος ανάμεσα σε 45 αθλητές που πήραν μέρος στον προκριματι­κό από σταθερό

βατήρα 10 μ., ο οποίος διεξήχθη στο αθλητικό συγκρότημα «Χαμάντ». Η τελευταία φορά που οι ελληνικές καταδύσεις είχαν εκπρόσωπο σε Ολυμπιακού­ς ήταν το 2012, στο Λονδίνο. Η εθνική ομάδα καλλιτεχνι­κής κολύμβησης κατέλαβε την 6η θέση και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση του Κατάρ.

Στο σημερινό αγωνιστικό πρόγραμμα, η εθνική ομάδα των γυναικών αντιμετωπί­ζει το Καζακστάν (15.00, ΕΡΤ3) με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες. Εφόσον προκριθεί, θα βρει απέναντί της και πάλι την Ιταλία. Η νικήτρια της αναμέτρηση­ς θα βρεθεί στους ημιτελικού­ς και σε τροχιά διεκδίκηση­ς μεταλλίων.

Αύριο τη σκυτάλη θα πάρει η κολύμβηση. Η χώρα μας θα έχει τη μεγαλύτερη αποστολή στην ιστορία της διοργάνωση­ς. Θα εκπροσωπηθ­εί από 20 κολυμβητές (11 άνδρες, 9 γυναίκες).

 ?? ?? Οι διεθνείς
Οι διεθνείς

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece