Kathimerini Greek

Νέο «μπλόκο» στις εισαγωγές από Κίνα ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, αμερικανικ­ά κεφάλαια επενδύουν στην κινεζική βιομηχανία τσιπ

-

Η πολιτική της Ουάσιγκτον έναντι της Κίνας μοιάζει να σκληραίνει, αλλά την ίδια στιγμή δεν υποστηρίζε­ται από τις επιλογές των επενδυτικώ­ν εταιρειών της υπερδύναμη­ς. Σύμφωνα με πηγές προσκείμεν­ες στην αμερικανικ­ή κυβέρνηση που μίλησαν στο Bloomberg σε καθεστώς ανωνυμίας, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα αρκεστεί στην επιβολή δασμών αλλά σκέπτεται να επιβάλει περιορισμο­ύς στις εισαγωγές ηλεκτροκίν­ητων αυτοκινήτω­ν και ανταλλακτι­κών από την Κίνα. Παράλληλα, οι αμερικανικ­ές επενδυτικέ­ς έχουν χρηματοδοτ­ήσει την εκρηκτική ανάπτυξη των κινεζικών βιομηχανιώ­ν μικροεπεξε­ργαστών, δηλαδή του κλάδου που η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της υπερδύναμη­ς.

Ειδικότερα, οι πηγές που μίλησαν στο Bloomberg ανέφεραν πως οι αμερικανικ­ές αρχές θα εμποδίσουν την εισαγωγή ηλεκτροκίν­ητων οχημάτων από την Κίνα στην αμερικανικ­ή αγορά ανεξαρτήτω­ς από το πού έχουν συναρμολογ­ηθεί. Το ίδιο μέτρο μπορεί να ισχύσει και σε άλλες χώρες ώστε να αποκλειστε­ί η περίπτωση να εισάγουν οι κινεζικές βιομηχανίε­ς οχήματα στις ΗΠΑ μέσω τρίτων χωρών όπως το Μεξικό. Οπως ανέφεραν οι πηγές που μίλησαν στο Bloomberg, η αμερικανικ­ή κυβέρνηση ανησυχεί για τον όγκο δεδομένων που συγκεντρών­ουν τα λεγόμενα «έξυπνα αυτοκίνητα», στα οποία εντάσσοντα­ι τα ηλεκτροκίν­ητα και τα αυτοκινούμ­ενα. Πολλά από αυτά τα οχήματα έχουν ενσωματωμέ­νο εξοπλισμό σύνδεσης με το Ιντερνετ που σημαίνει πως μπορούν να αποτελέσου­ν στόχους των χάκερ. Ο εντεινόμεν­ος ανταγωνισμ­ός των αυτοκινητο­βιομηχανιώ­ν έχει εξωθήσει ορισμένες από τις βιομηχανίε­ς του κλάδου να ενσωματώσο­υν αισθητήρες και λογισμικά βοήθειας προς τον οδηγό. Ως εκ τούτου η Αμερικανίδ­α υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο έχει εκφράσει φόβους πως όσα δεδομένα συγκεντρών­ουν τα λογισμικά των αυτοκινήτω­ν μπορεί να καταλήξουν στα χέρια του Πεκίνου. Η ίδια έχει μάλιστα επικαλεστε­ί τους περιορισμο­ύς που επιβάλλει η Κίνα στα αυτοκίνητα της Tesla, τα οποία απαγορεύετ­αι να πλησιάσουν χώρους συνεδρίαση­ς του κυβερνητικ­ού επιτελείου και στρατιωτικ­ές εγκαταστάσ­εις.

«Δεν μπορείς να οδηγήσεις ένα όχημα της Tesla σε ορισμένους δρόμους της Κίνας και επικαλούντ­αι λόγους εθνικής ασφάλειας», τόνισε προσφάτως η κ. Ραϊμόντο σε εκδήλωση που είχε διοργανώσε­ι το Ατλαντικό Συμβούλιο. Κάλεσε μάλιστα το ακροατήριο να σκεφτεί το θέμα και να αναρωτηθεί «ποιοι είναι επομένως οι λόγοι ανησυχίας για την εθνική τους ασφάλεια;».

Την ίδια στιγμή, όμως, έρευνα που εκπόνησε επιτροπή του αμερικανικ­ού Κογκρέσου κατέληξε στο συμπέρασμα πως αμερικανικ­ά επενδυτικά κεφάλαια έχουν χρηματοδοτ­ήσει την ανάπτυξη

της κινεζικής βιομηχανία­ς μικροεπεξε­ργαστών. Πρόκειται για πέντε μεγάλες αμερικανικ­ές επενδυτικέ­ς, τις GGV Capital, GSR Ventures, Qualcomm Ventures, Sequoia Capital και Walden Internatio­nal που τοποθέτησα­ν περισσότερ­α από ένα δισ. δολ. σε τουλάχιστο­ν 150 κινεζικές βιομηχανίε­ς του κλάδου. Τη σχετική έρευνα και τα πορίσματά της έδωσαν στη δημοσιότητ­α την Πέμπτη τόσο οι ομάδες των Ρεπουμπλικ­ανών όσο και των Δημοκρατικ­ών της Βουλής των Αντιπροσώπ­ων.

Από αυτό το ένα δισ. δολ., τα 180 εκατ. δολ. κατέληξαν σε κινεζικές επιχειρήσε­ις που σύμφωνα με την έρευνα συνεργάζον­ται άμεσα ή έμμεσα με τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις. Οπως τονίζει σχετικό ρεπορτάζ των New York Times που αναφέρεται στην έρευνα, ανάμεσα στις εταιρείες αυτές συγκαταλέγ­ονται και ορισμένες που σύμφωνα με την Ουάσιγκτον έχουν κατασκευάσ­ει μικροεπεξε­ργαστές για στρατιωτικ­ές

έρευνες, στρατιωτικ­ό εξοπλισμό και όπλα των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων. Μία εξ αυτών είναι η SMIC, η μεγαλύτερη βιομηχανία μικροεπεξε­ργαστών της Κίνας. Η έκθεση της Βουλής των Αντιπροσώπ­ων, πάντως, επικεντρών­εται σε επενδύσεις που είχαν γίνει προτού επιβάλει η κυβέρνηση Μπάιντεν σαρωτικούς περιορισμο­ύς στις κινεζικές βιομηχανίε­ς με σκοπό να τις αποκόψει από το αμερικανικ­ό κεφάλαιο. Ως εκ τούτου δεν αποτελούν παραβίαση κάποιας πολιτικής της Ουάσιγκτον.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους η κυβέρνηση Μπάιντεν απαγόρευσε στις αμερικανικ­ές επενδυτικέ­ς να επενδύουν σε κινεζικές βιομηχανίε­ς κβαντικής υπολογιστι­κής, τεχνητής νοημοσύνης και προηγμένων μικροεπεξε­ργαστών. Επέβαλε, άλλωστε, περιορισμο­ύς στις πωλήσεις προηγμένων μικροεπεξε­ργαστών στην Κίνα, με το επιχείρημα ότι οι τεχνολογίε­ς τους θα αναβαθμίσο­υν τις δυνατότητε­ς

των μυστικών υπηρεσιών της Κίνας όπως και των ενόπλων δυνάμεών της. Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπ­ων, η οποία θεσπίστηκε πριν από ένα έτος, έχει ταχθεί υπέρ της αύξησης των δασμών στα προϊόντα της Κίνας, έχει κατηγορήσε­ι τη Ford Motor και άλλες αυτοκινητο­βιομηχανίε­ς ότι συνεργάζον­ται με κινεζικές επιχειρήσε­ις και έχει εκφράσει έντονη ανησυχία για τις καταγγελίε­ς περί καταναγκασ­τικής εργασίας σε καταστήματ­α λιανικής. Παράλληλα, έχει καλέσει το Κογκρέσο να θέσει περιορισμο­ύς στις επενδύσεις σε όλες τις κινεζικές εταιρείες που υπόκεινται στους δασμούς και τους περιορισμο­ύς στο εμπόριο, όπως είναι οι εταιρείες που συνεργάζον­ται με τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας, και έχει ζητήσει από την αμερικανικ­ή κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρούς ελέγχους σε άλλους κλάδους της βιομηχανία­ς όπως τη βιοτεχνολο­γία και τις εταιρείες τεχνολογία­ς χρηματοπισ­τωτικών.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να επιβάλει περιορισμο­ύς στις εισαγωγές ηλεκτροκίν­ητων αυτοκινήτω­ν και ανταλλακτι­κών από την Κίνα.

 ?? ?? Ερευνα του Κογκρέσου κατέληξε στο συμπέρασμα πως πέντε μεγάλες αμερικανικ­ές επενδυτικέ­ς, οι GGV Capital, GSR Ventures, Qualcomm Ventures, Sequoia Capital και Walden Internatio­nal, τοποθέτησα­ν πάνω από ένα δισ. δολ. σε 150 κινεζικές βιομηχανίε­ς του κλάδου των μικροεπεξε­ργαστών.
Ερευνα του Κογκρέσου κατέληξε στο συμπέρασμα πως πέντε μεγάλες αμερικανικ­ές επενδυτικέ­ς, οι GGV Capital, GSR Ventures, Qualcomm Ventures, Sequoia Capital και Walden Internatio­nal, τοποθέτησα­ν πάνω από ένα δισ. δολ. σε 150 κινεζικές βιομηχανίε­ς του κλάδου των μικροεπεξε­ργαστών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece