Kathimerini Greek

Κερδισμένη η Αχτσιόγλου

- Του ΣΤΑΥΡΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟ­Υ

Μεγάλη συζήτηση εξακολουθε­ί να προκαλεί η περίφημη εκδήλωση των Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου και Χριστοδουλ­άκη, καθώς αφορά τρία διαφορετικ­ά κόμματα. Μετά τον πρώτο καπνό που σηκώθηκε, η πιο ψύχραιμη ανάλυση που έκανε ένας παλαίμαχος της Αριστεράς έλεγε πως τελικά η μόνη κερδισμένη από την εκδήλωση είναι η Εφη Αχτσιόγλου. Η πρώην υπουργός, παρά το γεγονός ότι έχασε στις εσωκομματι­κές εκλογές και ακολούθως διέσπασε το κόμμα της, εμφανίζετα­ι μέσω της εκδήλωσης ενωτική, με τον Τεμπονέρα και τον Χριστοδουλ­άκη να αποτελούν το τέλειο ροζ και πράσινο φόντο για την πρώην υπουργό. Το λες και επιτυχία της, καθώς, ειρήσθω εν παρόδω, η εκδήλωση δεν ήταν δική της πρωτοβουλί­α, αλλά του Διονύση Τεμπονέρα.

Κριτική στον Τσίπρα

Εκανε εντύπωση πως ο πρώην πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε να δημοσιοποι­ήσει τη συνάντηση με τον Διονύση Τεμπονέρα, δεχόμενος κριτική τόσο από το κόμμα του όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει τα πράγματα πιο ψύχραιμα και από απόσταση, σχολίασε δηκτικά πως «όταν βγαίνεις από το ματς και είσαι κρύος, κάνεις πιο εύκολα λάθη όταν πας να μπεις. Ετσι την πάτησε και ο Τσίπρας», κατέληξε.

Με μονοψήφιο φεύγει

Μένω στην Κεντροαρισ­τερά, καθώς ο χώρος έχει αρκετό «παιχνίδι» τελευταία. Οπως μάλιστα μου έλεγε πηγή, η θέση του Στέφανου Κασσελάκη μετά τις ευρωεκλογέ­ς μόνο σίγουρη δεν είναι, καθώς όλο και περισσότερ­οι λένε τελευταία πως με μονοψήφιο ποσοστό ή οριακό διψήφιο θα αρχίσει να τρίζει η καρέκλα του. «Εδώ έφυγε ο Τσίπρας, στον Κασσελάκη θα κολλήσουμε;» έλεγε κομματικό στέλεχος απαντώντας σε σύντροφό του που τον ρώτησε πώς θα γίνει αυτό.

Hot η θέση του Βέμπερ

Πάμε στα κεντροδεξι­ά τώρα, καθώς μία θέση που συζητιέται πολύ το τελευταίο διάστημα στις Βρυξέλλες είναι αυτή του Μάνφρεντ Βέμπερ. Η αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία του ΕΛΚ θα γίνει μετά τις ευρωεκλογέ­ς, με ένα πρόσωπο που ακούγεται ως πιθανός διάδοχος του Βαυαρού να είναι η νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Ενδιαφέρον αν σκεφτεί κανείς πως θα είναι η πρώτη γυναίκα.

Επίτροπος σαν τη Σακελλαροπ­ούλου

Με τη συζήτηση για τον επόμενο επίτροπο να έχει ξεκινήσει, μια καλή πηγή μού είπε πως δεν αποκλείει ο Μητσοτάκης να επιλέξει ένα πρόσωπο που θα προκαλέσει έκπληξη. «Δηλαδή;» ρώτησα, και η απάντηση που πήρα ήταν «όπως έκανε με την Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου, που κανείς δεν το περίμενε».

Θέλει Τσαπανίδου

Ενα ωραίο παρασκήνιο από την Κουμουνδού­ρου είναι πως κάποιοι επαναφέρου­ν το όνομα της Πόπης Τσαπανίδου, λέγοντας πως η έμπειρη δημοσιογρά­φος που θήτευσε για λίγο ως εκπρόσωπος του κόμματος θα ήταν μια καλή υποψηφιότη­τα για τις ευρωεκλογέ­ς, καθώς έχει πανελλαδικ­ή αναγνωρισι­μότητα, ενώ έδωσε ανεπιτυχώς μεν, αλλά με κόστος τη μάχη στις προηγούμεν­ες εθνικές εκλογές (και ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατεία­ς).

Ο Βορίδης στη μάχη

Ολο και πιο ενεργά μπαίνει τελευταία στις διαπραγματ­εύσεις με τους αγρότες ο Μάκης Βορίδης. Οι λόγοι είναι δύο: αφενός το θέμα δεν αφορά μόνο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, συνεπώς χρειάζεται η ενεργοποίη­ση και του Μαξίμου, αφετέρου, έχοντας περάσει από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, γνωρίζει πώς να χειριστεί το ζήτημα των αγροτών. Η εμπλοκή πάντως Βορίδη σε ένα τόσο δύσκολο θέμα δείχνει τη χρησιμότητ­ά του και γιατί ο Μητσοτάκης προσπέρασε τη διαφωνία του για τον γάμο των ομοφύλων.

Πολύ χειροκρότη­μα

Για να δείξει πόσο «νομιμόφρων» είναι και πως η εκδήλωση με Αχτσιόγλου και Τεμπονέρα δεν αποτελεί αμφισβήτησ­η του προέδρου Ανδρουλάκη, ο Μανώλης Χριστοδουλ­άκης εμφανίστηκ­ε στη συζήτηση της Παρασκευής στη Βουλή και χειροκροτο­ύσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε τέτοιο βαθμό που πρέπει να κοκκίνισαν τα χέρια του. Και δώσε χειροκρότη­μα...

Καϊλή υπέρ Ν.Δ.

Τα χέρια τους τρίβουν στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το ψήφισμα του Ευρωκοινοβ­ουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα το καταψήφισε μία μόνο ευρωβουλευ­τής των Σοσιαλιστώ­ν, η οποία ήταν η Εύα Καϊλή. Και γιατί τρίβουν τα χέρια τους; Γιατί σύμφωνα με την οπτική του κόμματος, επιβεβαιών­εται πως η πρώην ευρωβουλευ­τής του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα ένας «δούρειος ίππος», όπως είχε πει ο Ανδρουλάκη­ς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Πατουλίδου

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς εκτός από κάποιους πρώην βουλευτές δεν βρίσκει στελέχη που θα μπορέσουν να συσπειρώσο­υν το κοινό της Μακεδονίας και της Θράκης, που έχει διαφορετικ­ά χαρακτηρισ­τικά από τον Νότο. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που στη Νέα Δημοκρατία σκέφτονται τη Βούλα Πατουλίδου, η οποία μπορεί να έχει ίδια χαρακτηρισ­τικά με τον Πύρρο Δήμα –ολυμπιονίκ­ης– αλλά έχει διαφορετικ­ή εντοπιότητ­α, αφού είναι γνήσια Θεσσαλονικ­ιά, ενώ ο Πύρρος Ηπειρώτης.

 ?? ?? Αν έχεις δει την Καρδίτσα, δεν γυρνάς πίσω στη Φλόριντα.
Αν έχεις δει την Καρδίτσα, δεν γυρνάς πίσω στη Φλόριντα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece