Kathimerini Greek

Οι πιθανοί διάδοχοι και το αουτσάιντε­ρ

-

Μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση εξετάζει η Παρί Σεν Ζερμέν για την αντικατάστ­αση του Κιλιάν Εμπαπέ όταν αποχωρήσει το καλοκαίρι: Πρόκειται για τον Τσάβι Σίμονς, τον 20χρονο επιθετικό που κατά τη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» αποτελεί κεντρικό στόχο της αραβόκτητη­ς ομάδας του Παρισιού. Οσο κι αν τα σενάρια θέλουν την Παρί να επιλέγει έναν από τους Βίκτορ Οσιμεν (Νάπολι), Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ) ή Ραφαέλ Λεάο (Μίλαν), κατά την εφημερίδα ο αντικαταστ­άτης του Εμπαπέ το καλοκαίρι θα είναι ένας Ολλανδός που ήδη ανήκει στην ομάδα και παίζει ως δανεικός στη Λειψία. Ο γεννημένος τον Απρίλιο του 2003 στο Αμστερνταμ δεν είναι ίδιος παίκτης με τον Εμπαπέ. Παίζει είτε δεξιός εξτρέμ είτε επιθετικός μέσος και είναι αρκετά πιο μικρόσωμος από τον Γάλλο στράικερ.

Ο γιος του Σουριναμέζ­ου πρώην ποδοσφαιρι­στή και νυν προπονητή της Φόλενταμ Ρεγκίλιο Σίμονς είναι απόφοιτος της ποδοσφαιρι­κής ακαδημίας της Μπαρτσελόν­α και ύστερα από μερικά ματς με την Παρί, έλαμψε πέρυσι στην Ολλανδία με την Αϊντχόφεν με τον Ρουντ φαν Νίστελροϊ στον πάγκο της, όπου σκόραρε 19 γκολ στην Ερε Ντιβίζιε, αναδείχθηκ­ε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήμα­τος και έλαβε το βραβείο Γιόχαν Κρόιφ ως ο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς. Κέρδισε, επίσης, θέση στην εθνική Ολλανδίας, με την οποία μετράει ήδη 11 συμμετοχές στα 20 του χρόνια.

Μετά τη σπουδαία σεζόν στην Ολλανδία, η Παρί τον αγόρασε ξανά προς 6 εκατ. ευρώ, κάνοντάς του συμβόλαιο έως το 2027 και παραχωρώντ­ας τον δανεικό στη Λειψία, όπου σκοράρει τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε 27 αγώνες σε όλες τις διοργανώσε­ις φέτος μετράει ήδη επτά γκολ και εννέα ασίστ.

Δεν είναι γνωστό κατά πόσον ο ποδοσφαιρι­στής θέλει να επιστρέψει στο Παρκ ντε Πρενς – και είναι βέβαιο ότι η Λειψία θα ήθελε να τον κρατήσει– αλλά τον τελευταίο λόγο έχει η Παρί. Μπορεί να μην είναι ίδιος παίκτης με τον Εμπαπέ, όμως κατά τη Le Parisien, η ΠΣΖ θέλει να χτίσει γύρω του τη νέα της ομάδα και να γίνει αυτός η επόμενη «σημαία» της.

 ?? ?? Ο Τσάβι Σίμονς
Ο Τσάβι Σίμονς

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece