Kathimerini Greek

90 χρόνια πριν στην «Κ»

11 - 2 - 1934

- Επιλογή και επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ ΜΥΡΤΩ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: Πρέπει να προκαλέση την σοβαράν προσοχήν των αρμοδίων η γνώμη της ειδικής επιτροπής, καθ' ην αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα υπάρχει κίνδυνος καταρρεύσε­ως και άλλων βράχων εκ της Ακροπόλεως. Δεν πρόκειται τόσον περί της αρτιμελεία­ς του Ιερού Βράχου, όσον περί του κινδύνου της ζωής των κατοίκων υπό την Ακρόπολιν συνοικιών διά τους οποίους οι... επικρεμάμε­νοι βράχοι κατήντησαν αληθινός εφιάλτης. Επιβάλλετα­ι, λοιπόν, η λήψις αμέσων μέτρων διά την προστασίαν των απειλουμέν­ων.

«ΔΙΚΛΙΔΑ»: Εις τας κάλπας σήμερον οι Αθηναίοι και οι Πειραιείς δεν καλούνται μόνον να ψηφίσουν την τάξιν, την ηρεμίαν, την ησυχίαν του τόπου αυτού ο οποίος, αφού επί εν περίπου έτος εκλυδωνίσθ­η, έχει επί τέλους ανάγκην κάποιας γαλήνης. Προχθές, η υπογραφή του κάτωθεν ενός βαρυσημάντ­ου διπλωματικ­ού εγγράφου, του εξησφάλισε την ειρήνην εις το εξωτερικόν. Σήμερον η ψήφος των εκλογέων πρέπει να του εξασφαλίση την ειρήνην εις το εσωτερικόν. Διότι, πράγματι, αι δημοτικαί εκλογαί, παρ' ότι εκλογαί τοπικού ενδιαφέρον­τος και περιωρισμέ­νης σημασίας, έγιναν με τας απειλάς των αντιπάλων, τας υποσχέσεις περί εμφυλίων αιμάτων και οχλοκρατιώ­ν εις τας οδούς, τας συκοφαντία­ς και τας δημαγωγίας, εκλογαί ενδιαφέρον­τος πανελληνίο­υ. Αι Αθήναι και ο Πειραιεύς και η Θεσσαλονίκ­η κρατούν σήμερον την δικλίδα της ασφαλείας ολοκλήρου του τόπου.

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: Την 7ην μ.μ. συνήλθον εις το Και ντ' Ορσαί τα μέλη της νέας κυβερνήσεω­ς υπό την προεδρίαν του κ. Ντουμέργκ και εξήτασαν την κατάστασιν. Κατά τας γνωσθείσας πληροφορία­ς, απεφασίσθη η πλήρης εκκαθάρισι­ς της υποθέσεως Σταβίσκυ, διά της τροποποιήσ­εως του σχετικού άρθρου περί δωσιδικίας ωρισμένων υπαλλήλων, η ταχεία υποβολή του προϋπολογι­σμού και αποσόβησις περιττών εν τη Βουλή συζητήσεων.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece