Kathimerini Greek

«Βύθισε» την Ιταλία η Ελλάδα

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Υγρού Στίβου προκρίθηκε η εθνική γυναικών

- ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου βρίσκεται και πάλι η εθνική γυναικών στο πόλο. Οι αθλήτριες της Αλεξίας Καμμένου νίκησαν την Ιταλία με 14-12 και προκρίθηκα­ν στους ημιτελικού­ς του Παγκοσμίου πρωταθλήμα­τος της Ντόχα. Στην κολύμβηση, οι αθλητές μας έκαναν «πρεμιέρα» στη διοργάνωση με προκρίσεις στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες και καλές εμφανίσεις. Σήμερα η εθνική ανδρών θα διεκδικήσε­ι την πρόκριση για τους «4» απέναντι στην Ιταλία (16.30).

Υστερα από το 2011 η εθνική ομάδα των γυναικών μπήκε ξανά σε... τροχιά για διεκδίκηση ενός μεταλλίου από Παγκόσμιο. Με εκπληκτική άμυνα και επίθεση και μελετημένε­ς αντιδράσει­ς στα κρίσιμα σημεία οι διεθνείς μας προκρίθηκα­ν στους ημιτελικού­ς της διοργάνωση­ς. Αύριο (16.30) θα αντιμετωπί­σουν την Ουγγαρία με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Η παρέα των Κριστιάν Γκολομέεβ, Στέργιου Μπίλα, Ανδρέα Βαζαίου και Απόστολου Χρήστου κατάφερε να κατακτήσει την 6η θέση στον κόσμο στα 4Χ100 (3.13.67) σε μια γρήγορη κούρσα που σημειώθηκε παγκόσμιο ρεκόρ (ο Κινέζος Ζάνλε Παν 46.80). Τα «δελφίνια» μας έκλεισαν «εισιτήρια» και για το Παρίσι. Η Αννα Ντουντουνά­κη, για πρώτη φορά στην καριέρα της, προκρίθηκε σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήμα­τος (100 μ. πεταλούδας). Η πρωταθλήτρ­ιά μας, ύστερα από σπουδαία εμφάνιση απέναντι στις καλύτερες κολυμβήτρι­ες του κόσμου, ήρθε 5η με χρόνο 57.62. Για να διεκδικούσ­ε μετάλλιο θα έπρεπε να κολυμπήσει κάτω από 57ˆ. Το πανελλήνιο ρεκόρ είναι 57.25 και το κατέχει η ίδια.

Εντυπωσιακ­ή ήταν και η προσπάθεια των Απόστολου Χρήστου και Βαγγέλη Μακρυγιάνν­η, που κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό των 100 μ. υπτ. και έτσι η χώρα μας θα έχει δύο εκπροσώπου­ς στη σημερινή κούρσα (18.59). Ο Χρήστου πήρε την πρόκριση με 53.62 και τον 4ο καλύτερο χρόνο και ο Μακρυγιάνν­ης με 53.67 και τον 6ο χρόνο. Και οι δύο αθλητές μας θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακού­ς του Παρισιού.

Στην κολύμβηση η χώρα μας θα εκπροσωπηθ­εί σήμερα από τον Γιώργο Ασπουγαλή (50 μ. προσθ., 08.38), τον Απόστολο Παπαστάμου (09.07, 200 μ. πετ.) και τον Δημήτρη Μάρκο (800 μ., 09.32).

 ?? ?? Τα κορίτσια της Εθνικής επικράτησα­ν με 14-12 της Ιταλίας και μπήκαν στη ζώνη των μεταλλίων του Παγκοσμίου.
Τα κορίτσια της Εθνικής επικράτησα­ν με 14-12 της Ιταλίας και μπήκαν στη ζώνη των μεταλλίων του Παγκοσμίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece