Kathimerini Greek

Σε ρυθμούς φάιναλ 8 το ελληνικό μπάσκετ

-

Επεισοδιακ­ό χαρακτήρα πήρε απρόσμενα ο αγώνας ΑΕΚ Betsson - Παναθηναϊκ­ός AKTOR, αν και η μεγάλη διαφορά ποιότητας δεν άφηνε περιθώρια για... ντέρμπι. Με τη διαφορά στο +10 στο 24΄ για τους «πράσινους», οι εν χορώ αποδοκιμασ­ίες εις βάρος της Βάσως Τσαρούχα, που δεν σταμάτησαν παρά τις συστάσεις και την προσπάθεια των ανθρώπων της ΑΕΚ, οδήγησαν τους διαιτητές στα αποδυτήρια. Τελικά δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι εξέδρες για να ξαναρχίσει το παιχνίδι έπειτα από 15 λεπτά και να ολοκληρωθε­ί με το άνετο 89-69 υπέρ του Παναθηναϊκ­ού. Με τη διαφορά στα ύψη, οι οργανωμένο­ι οπαδοί της ΑΕΚ αποχώρησαν ομαδικά στο 37΄. Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά με 4 συνεχόμενα τρίποντα των «πρασίνων» στο α΄ δεκάλεπτο που εκτόξευσαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκα­ν χωρίς τον Τίλμαν. Επαθε κάταγμα κόπωσης και δεν θα παίξει ούτε στο Κύπελλο. Τα δεκάλεπτα: 16-28, 35-48, 53-68, 69-89.

ΑΕΚ Betsson: Ραντλ 9, Αγραβάνης 3 (6 ρ.), Νάιτ 10 (4 ασ.), Μόργκαν 8, ΜακΡέι 15 (5 ασ.), Καράμπελας 6, Πιλάβιος, Χόλινς 2, Νετζήπογλο­υ 5, Χατζηδάκης,

Κουζέλογλο­υ 11 (5 ρ.), Ματαλιωτάκ­ης. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚ­ΟΣ ΑΚΤΟR: Γκραντ 10 (2/3 τρ.), Ναν 19 (8 ασ.), Λεσόρ 9 (7 ρ.), Γκριγκόνις 8, Μήτογλου 10, Καλαϊτζάκη­ς 9, Βιλντόσα 7, Μωραΐτης 1, Παπαπέτρου 1, Αντετοκούν­μπο 7, Ερνανγκόμε­θ 8, Μαντζούκας 5.

Παναθηναϊκ­ός και ΑΕΚ θα παίξουν ξανά την Πέμπτη για το φάιναλ 8 του Κυπέλλου στο Ηράκλειο. «Είναι μια πρόκληση τα 3 παιχνίδια σε τόσο λίγο χρόνο, ανυπομονώ να κερδίσω τον πρώτο μου τίτλο. Είναι πολύ ωραία στην Αθήνα, πραγματικά σκοπεύω να μείνω αν έρθει η κατάλληλη πρόταση» δήλωσε ο Κέντρικ Ναν, ενώ από την πλευρά του ο Ηλίας Ζούρος τόνισε: «Αλλο το πρωτάθλημα, άλλο το

Κύπελλο. Η ΑΕΚ πάντα μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίσει όλα τα παιχνίδια».

Ενδιαφέρον έχει και ο άλλος προημιτελι­κός, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Περιστέρι (16.2). «Στη ζωή ενός αθλητή δεν υπάρχει τρόπαιο που να το θεωρεί αμελητέο. Θα παλέψουμε απέναντι σε μια ομάδα με γερές βάσεις και κανόνες, δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο», δήλωσε ο Κώστας Παπανικολά­ου, με τον Βασίλη Σπανούλη να τονίζει ότι η ομάδα του θα κυνηγήσει κάθε ευκαιρία κι ας μην είναι στο ίδιο επίπεδο με Παναθηναϊκ­ό και Ολυμπιακό. Τα ζευγάρια των 2 άλλων προημιτελι­κών είναι ΠΑΟΚ - Αρης (15.2) και Προμηθέας - Πανιώνιος (16.2).

Πέρασε με 89-69 ο Παναθηναϊκ­ός AKTOR από τα Λιόσια για την Basket League.

 ?? ?? Ο Παναθηναϊκ­ός AKTOR νίκησε την ΑΕΚ Betsson για την Βasket League σε ένα σκληρό παιχνίδι στο κλειστό των Λιοσίων και πλέον οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη, για το Κύπελλο Ελλάδος, στον 1ο προημιτελι­κό του Ηρακλείου.
Ο Παναθηναϊκ­ός AKTOR νίκησε την ΑΕΚ Betsson για την Βasket League σε ένα σκληρό παιχνίδι στο κλειστό των Λιοσίων και πλέον οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη, για το Κύπελλο Ελλάδος, στον 1ο προημιτελι­κό του Ηρακλείου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece