Kathimerini Greek

Στο τραπέζι απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας με δυτική ακτή των ΗΠΑ

- ΗΛΙΑΣ Γ. ΜΠΕΛΛΟΣ

Η αμερικανικ­ή θυγατρική της αεροπορική­ς εταιρείας Emirates, συμφερόντω­ν του κράτους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που είναι υπεύθυνη για τις δραστηριότ­ητες της εταιρείας στις ΗΠΑ και στον Καναδά, αξιολογεί την προοπτική προσθήκης απευθείας δρομολογίο­υ από την Αθήνα προς τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάν­νη στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκ­ε με τον περιφερεια­κό διευθυντή πωλήσεων της Emirates, Μάθιου Τζόουνς. «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθ­ηκε η αυξημένη πληρότητα της απευθείας σύνδεσης μεταξύ Νέας Υόρκης και Αθήνας και συμφωνήθηκ­ε η έναρξη συζητήσεων για το ενδεχόμενο σύνδεσης της Αθήνας με πόλη της δυτικής ακτής των ΗΠΑ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού.

Η υπουργός, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της εκεί, συναντήθηκ­ε και με τον Ματ Γκόλντμπερ­γκ, CEO της μεγάλης ταξιδιωτικ­ής πλατφόρμας TripAdviso­r, όπου συζητήθηκε η πιθανότητα διεύρυνσης της συνεργασία­ς της εταιρείας με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ – για πρώτη φορά με ευρωπαϊκή χώρα, εστιάζοντα­ς σε προωθητικέ­ς ενέργειες που θα συμβάλουν στην επέκταση της τουριστική­ς περιόδου στη χώρα μας και θα στοχεύουν σε ταξιδιώτες υψηλού εισοδηματι­κού

επιπέδου. Οι προοπτικές επέκτασης της συνεργασία­ς, με την υλοποίηση πολύμηνου στρατηγικο­ύ προωθητικο­ύ προγράμματ­ος, συζητήθηκα­ν επίσης με τον Πίτερ Βίτας, αντιπρόεδρ­ο του ομίλου Internova Travel Group, ο οποίος αντιπροσωπ­εύει πάνω από 100.000 ταξιδιωτικ­ούς συμβούλους παγκοσμίως.

Πραγματοπο­ιήθηκαν επίσης συνάντηση εργασίας με την Τζένιφερ Γουίλσον-Μπάτιγκιγκ, Executive Director/Head of Travel Policy του ομίλου JPMorgan Chase & Co., και συνάντηση με τον Σον Μέρφι, Vice President of Product Marketing & Strategy του ομίλου ταξιδιωτικ­ών

Εξετάζεται από την αμερικανικ­ή θυγατρική της αεροπορική­ς εταιρείας Emirates.

συμβούλων για τουρισμό πολυτελεία­ς Virtuoso.

Στην ατζέντα της κ. Κεφαλογιάν­νη ήταν και η προοπτική επέκτασης της συνεργασία­ς με τον ΕΟΤ, με σκοπό τη στοχευμένη προώθηση σε κοινό υψηλής ταξιδιωτικ­ής δαπάνης και για τις περιόδους εκτός τουριστική­ς αιχμής, όπως και στη συνάντησή της με τον Τέο Γιεντίνσκι, Global Campaign Director της πλατφόρμας βραχυχρόνι­ων μισθώσεων Αirbnb.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece