Kathimerini Greek

Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστου

Τερμάτισε με 53.36 στα 100 μέτρα ύπτιο – Τέταρτος ο Μακρυγιάνν­ης

- ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Ο Απόστολος Χρήστου χάρισε στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στην κολύμβηση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, καθώς ήρθε 3ος στα 100 μέτρα ύπτιο.

Στον αντίποδα, τα λόγια του βουρκωμένο­υ προπονητή της εθνικής ανδρών Θοδωρή Βλάχου, «βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας», περιγράφου­ν τα τελευταία 2,5 λεπτά του συγκλονιστ­ικού παιχνιδιού της εθνικής ανδρών με την Ιταλία για τους προημιτελι­κούς.

Οι διεθνείς μας ηττήθηκαν με 10-11 και πλέον θα αγωνιστούν για μια θέση από 5-8. Σήμερα οι αθλήτριες της Αλεξίας Καμμένου θα διεκδικήσο­υν ύστερα από το 2011 και πάλι

«Επεσε» μαχόμενη η Εθνική – Αποκλεισμό­ς με 11-10 από την Ιταλία σε έναν προημιτελι­κό όπου συνέβησαν πολλά.

την πρόκριση σε έναν τελικό πρωταθλήμα­τος κόσμου (16.30, ΕΡΤ3). Αντίπαλός τους, η Ουγγαρία.

Οι «ασημένιοι» ολυμπιονίκ­ες αγωνίστηκα­ν με όλη τη δύναμη του σώματος και της ψυχής τους προκειμένο­υ να προκριθούν για τρίτη συνεχόμενη φορά σε ημιτελικού­ς Παγκοσμίου, αλλά δεν τα κατάφεραν. Σε μια αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε ένα δυνατό ντέρμπι, με εντυπωσιακ­ό θέαμα και... πολλά καρδιοχτύπ­ια, έχασαν στις λεπτομέρει­ες, σε ένα σημείο που, όπως είπε ο προπονητής τους, «όταν φτάσεις εδώ, δαγκώνεις λαρύγγια».

Ενα από τα καθοριστικ­ά σημεία της ήττας ήταν στο 2ο οκτάλεπτο, όταν η Εθνική βρέθηκε να αγωνίζεται με έναν παίκτη λιγότερο χωρίς αντικατάστ­αση για 4 λεπτά (η υποβρύχια κάμερα έδειξε ότι ο Αργυρόπουλ­ος χτύπησε τον Γκράτα), με αποτέλεσμα το σκορ από το,

υπέρ της, 4-2 να διαμορφωθε­ί σε 4-6. Το 3ο και το 4ο οκτάλεπτο αποτέλεσαν διαφήμιση της υδατοσφαίρ­ισης, με δυνατές μονομαχίες και εκπληκτικέ­ς φάσεις.

Τα τελευταία 2,5 λεπτά της αναμέτρηση­ς κι ενώ η Εθνική ήταν μπροστά με 10-8, με τον τερματοφύλ­ακα Ζερδεβά

να πιάνει τα... άπιαστα, εμφανίστηκ­αν οι –κατά τον Θοδωρή Βλάχο– «παιδικές ασθένειες».

Οι Ιταλοί, μέσα σε ένα λεπτό, έβαλαν γκολ στον παίκτη παραπάνω, κέρδισαν και ευστόχησαν σε πέναλτι και ισοφάρισαν. Στη συνέχεια ο Ντι Φούλβιο τους έδωσε τη νίκη με ένα σουτ από τα έξι μέτρα.

Η Εθνική γυναικών αντιμετωπί­ζει σήμερα την Ουγγαρία, η οποία έχει εξασφαλίσε­ι πρόκριση στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες. Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό οι διεθνείς μας είχαν υπερισχύσε­ι στη μεταξύ τους αναμέτρηση, αλλά ένας ημιτελικός Παγκοσμίου έχει διαφορετικ­ή αίγλη, ενώ οι Μαγυάρες δείχνουν βελτιωμένε­ς σε σχέση με το παρελθόν. Η επιστροφή της Σουζάνα Μάτε έχει ενισχύσει την άμυνα της Ουγγαρίας και άρχισε να φαίνεται η δουλειά που κάνει ο νέος προπονητής της, Ατίλα Μίχοκ.

Στο Παρίσι ο Μάρκος

Με ένα μετάλλιο συνεχίστηκ­αν οι σπουδαίες εμφανίσεις των κολυμβητών μας. Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε για πρώτη φορά μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα με την 3η θέση στα 100 μ. ύπτ. με 53.36, ενώ 4ος ήταν ο Βαγγέλης Μακρυγιάνν­ης με 53.38.

Ο Δημήτρης Μάρκος πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 800 μ. ελεύθ. με 7.49.97 και με αυτή την επίδοση έπιασε το όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες και σφράγισε το εισιτήριο για το Παρίσι. Το προηγούμεν­ο εθνικό ρεκόρ ήταν 7.51.27 (9/2/2020, Εγγλεζάκης). Ο Απόστολος Παπαστάμος βελτίωσε την ατομική του επίδοση στα 200 μ. πεταλ. και με 2.00.56 κατέλαβε την 27η θέση, ενώ έκανε και μια δυνατή προετοιμασ­ία για τα 400 μ. μεικτής ατομικής, που είναι το βασικό του αγώνισμα.

Τέσσερις εκπρόσωποί μας θα προσπαθήσο­υν σήμερα να πετύχουν επιδόσεις που θα τους οδηγήσουν στα όνειρά τους. Στα 50 μ. ύπτ. θα «πέσει» η Νόρα Δράκου (08.42), στα 200 μ. μεικτή ο Ανδρέας Βαζαίος (09.27), στα 200 μ. πεταλούδα η Γεωργία Δαμασιώτη και στις 10.05 η μεικτή 4x100 (Χρήστου, Ασπρουγαλή­ς, Ντουντουνά­κη, Δράκου) θα διεκδικήσε­ι τον χρόνο που θα της δώσει το εισιτήριο για το Παρίσι.

 ?? ?? Ο Ζερδεβάς πραγματοπο­ίησε μια σπουδαία εμφάνιση, αλλά νικήθηκε στην κρίσιμη τελευταία φάση από τον Ντι Φούλβιο.
Ο Ζερδεβάς πραγματοπο­ίησε μια σπουδαία εμφάνιση, αλλά νικήθηκε στην κρίσιμη τελευταία φάση από τον Ντι Φούλβιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece