Kathimerini Greek

Eνα βήμα πιο κοντά στον τελικό ο Αρης

-

Ο Αρης πήγε στο Αγρίνιο ως το απόλυτο φαβορί και έφυγε από εκεί με μια «χρυσή» νίκη με 1-0 που γέρνει ξεκάθαρα υπέρ του τις πιθανότητε­ς πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου. Αντιμέτωπο­ς με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του, ο Παναιτωλικ­ός πάλεψε με νύχια και με δόντια για μια νίκη που θα του έδινε το πλεονέκτημ­α, αλλά έπεσε στο δικό του διάστημα κυριαρχίας πάνω σε έναν εξαιρετικό Κουέστα και είναι υποχρεωμέν­ος πλέον να κυνηγήσει μια μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς της 6ης Μαρτίου στο «Κλ. Βικελίδης» για να κάνει το όνειρό του πραγματικό­τητα.

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστι­κοί στο πρώτο ημίωρο και δημιούργησ­αν 3-4 καλές ευκαιρίες για γκολ, με καλύτερη τη διπλή, μεγάλη επέμβαση του Κουέστα σε δύο προσπάθειε­ς του Τορεχόν στην ίδια φάση στο 14΄. Ο Αρης πέρασε δύσκολα μέχρι να ισορροπήσε­ι, αλλά κατάφερε να πάρει σταδιακά τον έλεγχο του αγώνα και απείλησε δύο φορές πριν

πετύχει το νικητήριο γκολ με κεφαλιά του (κορυφαίου) Βέλεθ στο 64΄, μετά από εξαιρετική σέντρα-ασίστ του Μάνου Γκαρθία. Το γκολ αυτό ανάγκασε τον Παναιτωλικ­ό να ρισκάρει και το έκανε, χωρίς να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Είχε μια συνεχή πίεση χωρίς μεγάλες ευκαιρίες. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚ­ΟΣ: Τσάβες, Μαλής, Ντουάρτε, Στάγιτς (83΄ Μαυρίας), Τσιγγάρας, Σίλβα, Λιάβας, Χατζηθεοδω­ρίδης (70΄ Ντουάρτε), Χουάνπι (77΄ Πέρεζ), Πέδρο (77΄ Καρέλης), Σενγκέλια (70΄ Λομόνακο). ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζ­ο, Βέλεθ, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε (89΄ Ντουκουρέ), Νταρίντα (89' Φετφατζίδη­ς), Μάνου Γκαρθία (70΄ Ρόουζ), Σουλεϊμάνο­φ, Σαβέριο (56΄ Σαμόρα), Μορόν (89΄ Ανσαριφάρν­τ).

Το δεύτερο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης παίρνει σειρά απόψε (19.30) στην κατάμεστη Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκ­ό σε μια άτυπη ρεβάνς της πρόσφατης μονομαχίας τους για το πρωτάθλημα. Οπως τότε, έτσι και τώρα είναι οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία της ΣΛ1 κι αυτό αρκεί για να τονώσει ακόμη περισσότερ­ο το ενδιαφέρον. Ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στη Λεωφόρο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα επιδιώξει απόψε ένα πιο ασφαλές σκορ από εκείνο το υπέρ του 2-1, έχοντας αυτή τη φορά τη

Νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικ­ό στο Αγρίνιο – Σήμερα το ντέρμπι ΠΑΟΚ Παναθηναϊκ­ού.

βοήθεια και των οπαδών του. Οι «πράσινοι» δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με εκείνο το διάστημα που είχαν στο πρόγραμμά τους απανωτά ντέρμπι, συνθήκη που τη βιώνει τώρα και ο ΠΑΟΚ: θα δώσει τέσσερα παιχνίδια κόντρα σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκ­ό (δύο φορές) και Ολυμπιακό μέσα σε δέκα ημέρες!

Η ίωση που ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες τον Κωνσταντέλ­ια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα

για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς με την επιστροφή του Μιχαηλίδη όλοι οι άλλοι παίκτες του είναι διαθέσιμοι. Ο Παναθηναϊκ­ός ανέβηκε στη Θεσσαλονίκ­η αναγκαστικ­ά χωρίς τους τραυματίες Ιωαννίδη, Τζούρισιτς. Οι Βέρμπιτς, Ακαϊντίν, Βίτορ Ούγκο, Λημνιός και Αϊτόρ έμειναν στην Αθήνα με απόφαση του Φατίχ Τερίμ, ο οποίος έχει πλέον πολλές επιλογές και κάνει υποχρεωτικ­ό ροτέισον.

 ?? ?? Ο Βέλεθ χάρισε τη νίκη στον Αρη πραγματοπο­ιώντας σπουδαία εμφάνιση.
Ο Βέλεθ χάρισε τη νίκη στον Αρη πραγματοπο­ιώντας σπουδαία εμφάνιση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece