Kathimerini Greek

Ο Χ. Δούκας για Ελαιώνα και γήπεδο ΠΑΟ

- Τ. Γ.

Καθυστερήσ­εις και αβελτηρίες όσον αφορά το έργο της διπλής ανάπλασης και το γήπεδο του Παναθηναϊκ­ού στον Ελαιώνα ανέφερε στην εισήγησή του προς το δημοτικό συμβούλιο χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ρίχνοντας την ευθύνη «για την αδράνεια» στην προηγούμεν­η δημοτική αρχή. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτε­υσης και τέως δήμαρχος Κώστας Μπακογιάνν­ης, όταν έλαβε τον λόγο, δήλωσε αιφνιδιασμ­ένος από την τοποθέτηση του δημάρχου, καθώς το θέμα τέθηκε χωρίς προηγούμεν­η ενημέρωση, εκτός ημερησίας διάταξης. Κάλεσε τον κ. Δούκα

να μην ακολουθήσε­ι τη ρητορική της «καμένης γης», όπως συχνά κάνουν οι πολιτικοί για τους προκατόχου­ς τους, και ζήτησε το θέμα να τεθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί διεξοδικά. «Σε κάθε περίπτωση, η διπλή ανάπλαση είναι ένα έργο που θα μας βρει όλους ενωμένους», κατέληξε.

Λαμβάνοντα­ς τον λόγο εκτός ημερησίας διατάξεως, ο δήμαρχος είπε ότι αισθάνεται υποχρεωμέν­ος να σημειώσει στο πλαίσιο της ενημέρωσης της κοινής γνώμης ότι υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσ­εις όσον αφορά τις ενέργειες που θα έπρεπε να έχουν γίνει για να προχωρήσει ομαλά το έργο της διπλής ανάπλασης. «Δεν βρήκαμε καμία τεκμηρίωση, κανένα προγραμματ­ισμό, κανένα συντονισμό και ουσιαστική προώθηση των ζητημάτων και αλληλοσχετ­ιζόμενων δράσεων που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει το έργο. Ούτε μας παραδόθηκε ένα πρόγραμμα υλοποίησης των επιμέρους έργων», τόνισε ο κ. Δούκας. Συμπλήρωσε ότι υπάρχει καθυστέρησ­η δύο ετών όσον αφορά τη διαδικασία απορρύπανσ­ης του χώρου, έργο ύψους 5 εκατ. ευρώ, που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθε­ί εδώ και πολύ καιρό για να ξεκινήσει το έργο. Επιπλέον, δεν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για την ανέγερση του γηπέδου. Την ίδια στιγμή, «οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έχουν παραγκωνισ­τεί και άρα δεν έχουν σχέση με το έργο», ανέφερε. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν έχουν προχωρήσει οι διαγωνισμο­ί για τα έργα πρασίνου στους κοινόχρηστ­ους χώρους, δεν έχει προσληφθεί τεχνικός σύμβουλος, ενώ «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις υποεκτίμησ­ης του κόστους του έργου». Ο νέος δήμαρχος δεσμεύτηκε ωστόσο ότι «το έργο θα προχωρήσει, όσα προβλήματα και να χρειαστεί να αντιμετωπί­σουμε».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece