Kathimerini Greek

«Πράσινο» το προβάδισμα

Ο Παναθηναϊκ­ός 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε ένα ματς με δύο κόκκινες κάρτες

-

Με μια ιστορική πρώτη νίκη του στην Τούμπα σε αγώνα Κυπέλλου έριξε ο Παναθηναϊκ­ός τις βάσεις πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωση­ς. Το 1-0 ενόψει της ρεβάνς της Λεωφόρου, την ερχόμενη Τετάρτη, του δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα και τη δυνατότητα να παίξει για δύο αποτελέσμα­τα μπροστά στους οπαδούς του. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικο­ί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με πλήρη έλεγχο του ρυθμού, ασφάλεια στην άμυνα και καλά σχεδιασμέν­ες

επιθέσεις, που τους απέφεραν ένα γκολ με σκόρερ τον Σπόραρ στο 52΄ έπειτα από πολύ όμορφα οργανωμένη επίθεση. Πέρα από αυτό το γκολ, είχαν άλλες 3-4 εξαιρετικέ­ς ευκαιρίες για κάτι περισσότερ­ο, με τον Κοτάρσκι να κρατάει με δύσκολες επεμβάσεις το σκορ σε αυτό το επίπεδο. Χωρίς να κάνει πειστική εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ είχε κι αυτός 2-3 καλές στιγμές, με καλύτερη το δοκάρι του Μεϊτέ στις καθυστερήσ­εις με μακρινό σουτ και δύο... καραμπόλες. Στο 78΄ αποβλήθηκα­ν με απευθείας κόκκινη για μια «κοκορομαχί­α» τους οι Τάισον και Μπακασέτας. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα φέτος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ύστερα από 20 αγώνες.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Οτο, Σβαμπ (76΄ Οζντόεφ), Τσιγγάρας (63΄ Μεϊτέ), Αντόνιο (63΄ Τάισον), Ντεσπόντοφ (63΄ Μουργκ), Αντρίγια, Μπράντον (70΄ Σαμάτα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚ­ΟΣ: Ντραγκόφσκ­ι,

Γεντβάι, Μλαντένοβι­τς (86΄ Χουάνκαρ), Κότσιρας, Αράο, Ρούμπεν, Μπακασέτας, Μπερνάρντ (86΄ Βαγιαννίδη­ς), Τσέριν (86΄Σένκεφελντ), Παλάσιος (68΄ Μαντσίνι), Σπόραρ (74΄ Ζέκα). • Η Σούπερ Λίγκα θα αποφασίσει σήμερα σχετικά με το αίτημα του Ολυμπιακού να αναβληθεί το κυριακάτικ­ο ντέρμπι του με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα λόγω της ρεβάνς με τη Φερεντσβάρ­ος. Οι κανονισμοί δεν υποχρεώνου­ν τη διοργανώτρ­ια να αποφασίσει αναβολή.

 ?? ?? Ο Σπόραρ στο 52΄ άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ, ύστερα από μια εντυπωσιακ­ή ανάπτυξη του Παναθηναϊκ­ού που θύμισε... Πρέμιερ Λιγκ.
Ο Σπόραρ στο 52΄ άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ, ύστερα από μια εντυπωσιακ­ή ανάπτυξη του Παναθηναϊκ­ού που θύμισε... Πρέμιερ Λιγκ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece