Kathimerini Greek

«Λύγισε» στα πέναλτι η εθνική γυναικών

-

Η... ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι «σκότωσε» τα όνειρα της εθνικής πόλο των γυναικών για πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήμα­τος της Ντόχα. Οι διεθνείς μας ηττήθησαν από την Ουγγαρία με 11-13 (κανονική διάρκεια 9-9) και θα αντιμετωπί­σουν αύριο την Ισπανία (10.30) με στόχο το χάλκινο μετάλλιο.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην ελληνική και την ουγγρική ομάδα είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι. Οταν το χρονόμετρο έδειχνε 1.49΄΄ πριν από το τέλος, η Μαρία Μυριοκεφαλ­ιτάκη έδωσε στην ελληνική ομάδα το προβάδισμα με 9-8. Στο 00.39΄΄, οι Μαγυάρες κέρδισαν αποβολή και η Λεϊμέτερ ισοφάρισε και οδήγησε την αναμέτρηση στα πέναλτι. Οι δύο πρώτες εκτελέσεις των Ελληνίδων (Ελευθεριάδ­ου, Πλευρίτου) δεν βρήκαν δίχτυα, ενώ οι Ουγγαρέζες ήταν αλάνθαστες. Στον τελικό θα αντιμετωπί­σουν την ομάδα των ΗΠΑ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα οι διεθνείς μας ξέσπασαν σε κλάματα, αλλά

η ομοσπονδια­κή προπονήτρι­α Αλεξία Καμμένου, παρά τη στενοχώρια της, μίλησε για μία ομάδα που την έκανε υπερήφανη: «Είμαι υπερήφανη για τις αθλήτριές μου. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού έδειξαν ότι είναι καλύτερες. Προηγηθήκα­με και δεχτήκαμε μία αυστηρή ποινή στο τέλος. Τα πέναλτι είναι θέμα τύχης. Μπορεί να χάσαμε μία ευκαιρία, αλλά αυτή η ομάδα θα έχει ακόμη πολλές ευκαιρίες, αρκεί να συνεχίσει με το ίδιο πάθος. Πρόκειται για μία ομάδα με ψυχή και, τώρα, θα διεκδικήσο­υμε το χάλκινο μετάλλιο, που, πλέον, αποτελεί τον μεγάλο μας στόχο γι' αυτή τη διοργάνωση. Η Ισπανία είναι μία έμπειρη ομάδα. Εχουμε μία ημέρα να ξεκουραστο­ύμε και να συγκεντρωθ­ούμε στη νέα πρόκληση».

Σήμερα η ανδρική ομάδα θα αντιμετωπί­σει (11.00) το Μαυροβούνι­ο για τις θέσεις 5-8. Το Μαυροβούνι­ο ηττήθηκε από την Ισπανία στους προημιτελι­κούς με 12-15. Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό οι διεθνείς μας είχαν νικήσει το Μαυροβούνι­ο με 15-10.

 ?? ?? Τα κορίτσια της εθνικής πόλο ηττήθηκαν με 13-11 στα πέναλτι από την Ουγγαρία και θα αντιμετωπί­σουν την Ισπανία για το χάλκινο μετάλλιο.
Τα κορίτσια της εθνικής πόλο ηττήθηκαν με 13-11 στα πέναλτι από την Ουγγαρία και θα αντιμετωπί­σουν την Ισπανία για το χάλκινο μετάλλιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece