Kathimerini Greek

Η TUI αποχωρεί από το χρηματιστή­ριο του Λονδίνου

-

H ΤUI έγινε η πιο πρόσφατη εταιρεία που εγκαταλείπ­ει το Λονδίνο, με τους μετόχους του γερμανικού ταξιδιωτικ­ού κολοσσού να αποφασίζου­ν σε συντριπτικ­ή πλειοψηφία υπέρ της αποχώρησης και της αποκλειστι­κής εισαγωγής στο χρηματιστή­ριο της Φρανκφούρτ­ης. Οι επενδυτές του ομίλου με έδρα το Αννόβερο ψήφισαν σε ποσοστό 98,35% υπέρ της μεταφοράς των μετοχών του, που διαπραγματ­εύονται στον FTSE 250 του χρηματιστη­ρίου του Λονδίνου, στον DAX της Φρανκφούρτ­ης, με τη μεταφορά να ορίζεται για τις 24 Ιουνίου.

Η TUI έχει διπλή εισαγωγή στις δύο πόλεις, αλλά σε ανακοίνωσή της την Τρίτη αναφέρθηκε στις αμφιβολίες που εξέφρασαν ορισμένοι επενδυτές σχετικά με το εάν εξακολουθε­ί να είναι συμφέρουσα αυτή η κατάσταση, δεδομένων των αλλαγών στην ιδιοκτησια­κή δομή των μετοχών της εταιρείας και της «αξιοσημείω­της μετατόπιση­ς της ρευστότητα­ς από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Γερμανία».

Οι μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου διαπραγματ­εύονται με σημαντικό discount σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, λόγω της φυγής επενδυτών τα τελευταία χρόνια. Ο δείκτης FTSE 100 των blue chips της χώρας έχει υποχωρήσει σχεδόν 5% τον τελευταίο χρόνο, έναντι ανόδου κατά 5% του πανευρωπαϊ­κού δείκτη Stoxx 600. Πρόκειται για την τελευταία μιας σειράς διαγραφών για το χρηματιστή­ριο του Λονδίνου κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Επιπλέον, ο αριθμός των αιτήσεων για εισαγωγή έπεσε

Οι μέτοχοι του ταξιδιωτικ­ού κολοσσού τάχθηκαν υπέρ της αποκλειστι­κής συμμετοχής του στον δείκτη DAX της Φρανκφούρτ­ης.

σε χαμηλό έξι ετών το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της επενδυτική­ς πλατφόρμας XTB.

Η βρετανική εταιρεία σχεδιασμού ημιαγωγών και λογισμικού Arm, η οποία ανήκει στον ιαπωνικό επενδυτικό όμιλο Soft Bank, επέλεξε πέρυσι να εισαχθεί στον Nasdaq της Νέας Υόρκης, μαζί με πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογία­ς, παρά τις προσπάθειε­ς της κυβέρνησης του πρωθυπουργ­ού Ρίσι Σούνακ να πείσει την εταιρεία να εισαχθεί στο Λονδίνο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece