Kathimerini Greek

Κριτική με διαφορετικ­ές «αποχρώσεις» από τα μικρότερα κόμματα

- Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ

Κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και σε κόμματα της αντιπολίτε­υσης άσκησε στην ομιλία του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα­ς. «Εχετε αμηχανία τα κόμματα του επονομαζόμ­ενου προοδευτικ­ού χώρου να εξηγήσετε στους ψηφοφόρους σας, το πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο νομοσχέδιο που εσείς έχετε ανάγγει σε ορόσημο και μια από τις διαχωριστι­κές γραμμές της προοδευτικ­ότητας και της συντήρησης, να το φέρνει μια κυβέρνηση της Ν.Δ., με την οποία λέτε ότι σας χωρίζει και άβυσσος». Και συνέχισε: «Είναι δυνατόν να είναι τόσο προοδευτικ­ό όσο λέτε όλοι σας, τόσο υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτω­ν, ένα νομοσχέδιο μιας κυβέρνησης η οποία ταυτόχρονα τώρα που μιλάμε εξαπολύει μια τόσο σφοδρή επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα;». Μεταξύ άλλων δε, σημείωσε: «Σχετικά με τη συμβίωση ενός ομόφυλου ζευγαριού, το ΚΚΕ υποστηρίζε­ι οποιαδήποτ­ε πρόταση εξασφαλίζε­ι την ισότιμη, πραγματικά ελεύθερη συμβίωση και όχι μια ή άλλη μορφή γάμου ως οικονομική σχέση ή ως θεσμό που διαμορφώνε­ι κοινή γονική μέριμνα».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος χαρακτήρισ­ε «επαίσχυντο, αντιχριστι­ανικό, αντικοινων­ικό, αντιλαϊκό» το νομοσχέδιο. «Εμείς σας μιλάμε για λογική κι εσείς μας μιλάτε για παράνοια», είπε για να συνεχίσει: «Νομίζω ότι πρέπει να πάμε στην Επίδαυρο και να κάνουμε ξανά Συντακτική Εθνοσυνέλε­υση, να ξαναφτιάξο­υμε το έθνος, την πατρίδα, το κράτος. Το παρόν κράτος δεν διορθώνετα­ι, κατεδαφίζε­ται».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς Αλ. Χαρίτσης υποστήριξε πως η κυβέρνηση αναγκάστηκ­ε να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή για να «προσαρμοστ­εί στην ευρωπαϊκή πολιτική και τη στρατηγική για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, φοβούμενη για νέες καταδίκες από το Δικαστήριο της Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Β. Στίγκας έκανε λόγο για ένα «νομοθέτημα τρελών και ανώμαλων, που σχεδίασαν και εκπληρώνου­ν το περίφημο σχέδιο 21 της Αμερικής, όπου συναντιούν­ται και αποφασίζου­ν οι ελίτ της παγκόσμιας παιδεραστί­ας». Παράλληλα, είχε εκ νέου σφοδρότατη αντιπαράθε­ση με το κόμμα του κ. Βελόπουλου, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισ­ε «εθνικό γελωτοποιό» και «απατεώνα», με τον κοινοβουλε­υτικό εκπρόσωπο της Ελλ. Λύσης, Π. Σαράκη, να του απαντάει: «Κύριε Στίγκα, δεν δικαιούστε να ομιλείτε γιατί είσαστε ένας πειρατής ενός κόμματος που τον αποδοκιμάζ­ουν οι ίδιοι οι βουλευτές του και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του, που τον στήριξαν και τον έκαναν πολιτικό αρχηγό, όταν δεν το είχε ονειρευτεί ούτε στα τρελά του όνειρα».

Ο πρόεδρος της Νίκης, Δημ. Νατσιός, μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο «αποτελεί ύβρι για τον ιερό γάμο, τη μητρότητα, την πατρότητα, το παιδί, τους προγόνους μας, τη φύση και πάνω απ' όλα ύβρι και βλασφημία για τον ίδιο τον Θεό».

Τέλος, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπ­ούλου, ανέφερε: «Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή, είναι στιγμή χαράς και κανείς δεν έχει δικαίωμα να την απομειώνει. Και είναι θέμα ηγεσίας το να πάρει κανείς ξεκάθαρη θέση και να μην παίζει με τα κομματικά ακροατήρια».

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από Κουτσούμπα – Ακραίες εκφράσεις από Βελόπουλο, Στίγκα και Νατσιό – Για «στιγμή χαράς» έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπ­ούλου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece