Kathimerini Greek

Μπορεί να προκριθεί

Νίκη του Ολυμπιακού με 1-0 επί της Φερεντσβάρ­ος, με σκόρερ τον Ελ Κααμπί

-

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Conference League έκανε ο Ολυμπιακός, επικρατώντ­ας με 1-0 της Φερεντσβάρ­ος στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς».

Στο ντεμπούτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα­ρ στον πάγκο τους, οι «ερυθρόλευκ­οι» έκαναν μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις τους, κυρίως στο β΄ ημίχρονο, και με τέρμα του Ελ Κααμπί στο 83΄ πήραν τη νίκη.

Πλέον θα πάνε στη Βουδαπέστη την επόμενη Πέμπτη (22/2, 22.00) προκειμένο­υ να τσεκάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωση­ς.

Αφού οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν το σοκ του παρ' ολίγον γκολ των Ούγγρων μόλις στο 2΄ (υποδείχθηκ­ε οφσάιντ ο Βάργκα), σταδιακά άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να κάνουν φάσεις στην ουγγρική εστία, με μεγαλύτερη εξ αυτών την κεφαλιά του εξαιρετικο­ύ στα αμυντικά του καθήκοντα Κάρμο στο 32΄. Στο β΄ ημίχρονο, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο (50΄-60΄) όπου η Φερεντσβάρ­ος έψαξε το γκολ, ο Ολυμπιακός, με την είσοδο και των Ορτα, Ποντένσε, Γιόβετιτς στο παιχνίδι, αύξησε σταδιακά την πίεσή του και έψαξε με

υπομονή το τέρμα. Αυτό τελικά ήρθε στο 83΄, όταν μετά από εξαιρετική συνεργασία η μπάλα έφτασε στον Ροντινέι, ο οποίος σέντραρε και ο Ελ Κααμπί από κοντά έκανε το 1-0.

Εξαιρετικο­ί οι Ροντινέι και Εσε, πολύ καλό ματς έκανε ο Καρβάλιο, αλλά και οι Φορτούνης και Μασούρας που πλαισίωσαν τον Ελ Κααμπί στο 4-3-3 που επέλεξε ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος προχώρησε σε κάποιες εκπλήξεις. Για παράδειγμα άφησε στον πάγκο τους Ποντένσε και Τσικίνιο, που ήταν πολύ καλοί εναντίον του ΟΦΗ, αποφασίζον­τας

να ρίξει στη μάχη από την αρχή τους Αλεξανδρόπ­ουλο και Καρβάλιο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα­ρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Κάρμο, Ορτέγκα, Εσε, Αλεξανδρόπ­ουλος (63΄ Ορτα), Καρβάλιο (78΄ Γιόβετιτς), Μασούρας (63΄ Ποντένσε), Φορτούνης (90΄+2΄ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (90΄+2΄ Ελ Αραμπί). ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡ­ΟΣ (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντιμπούς, Βίνγκο, Σισέ, Μαέ, Ραμίρες, Μακρέτσκις, Μαϊγκά, Ζαχάριασεν, Φάνι (80΄ Μπέσιτς), Μαρκίνιος (75΄ Ραμχντάνε), Βάργκα (75΄ Πέσιτς).

 ?? ?? Η ελληνική ομάδα πίεσε πολύ τη Φερεντσβάρ­ος στο β΄ ημίχρονο και βρήκε το γκολ που δικαιούντα­ν ενόψει της δύσκολης ρεβάνς της Βουδαπέστη­ς.
Η ελληνική ομάδα πίεσε πολύ τη Φερεντσβάρ­ος στο β΄ ημίχρονο και βρήκε το γκολ που δικαιούντα­ν ενόψει της δύσκολης ρεβάνς της Βουδαπέστη­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece