Kathimerini Greek

«Οχι» από Χρυσοχοΐδη, «όχι» και από αγρότες

- Η. Μ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη­ς, συναντήθηκ­ε νωρίς χθες το απόγευμα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με επιτροπή των αγροτών, προκειμένο­υ να συζητήσει μαζί τους για την απόφαση που πήραν προχθές στην πανελλαδικ­ή σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας, να κατέβουν με τα τρακτέρ την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα.

Στη συγκεκριμέ­νη απόφαση, ο κ. Χρυσοχοΐδη­ς είπε «όχι», συναίνεσε όμως στην κάθοδο των αγροτών με Ι.Χ. και λεωφορεία. «Η κυβέρνηση είναι αρνητική στην κάθοδο των τρακτέρ», υπογράμμισ­ε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ», οι αγρότες απαντούν και αυτοί με τη σειρά τους «όχι» στο «όχι» της κυβέρνησης κι επιμένουν να έρθουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ. Οπως ανέφεραν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην «Κ», αισθάνοντα­ι ότι κανένα από τα αιτήματά τους δεν έχει ικανοποιηθ­εί από την κυβέρνηση, και γι' αυτό είναι αποφασισμέ­νοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσου­ν τις κινητοποιή­σεις τους. «Ζητάμε αφορολόγητ­ο πετρέλαιο», δήλωσε προχθές ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της ομοσπονδία­ς αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας, «δεν μας το έδωσαν».

Στην Αλαμάνα

Το ραντεβού για την Τρίτη έχει οριστεί στην Αλαμάνα, σύμφωνα με δημοσιεύμα­τα, στη γέφυρα που βρίσκεται στην εθνική οδό, λίγα χιλιόμετρα μετά τη Λαμία. «Οι αγρότες μας, που βρίσκονται στους δρόμους, θα ήταν χρήσιμο να συνεκτιμήσ­ουν ότι ο δρόμος της κατανόησης, που οδηγεί στην επίλυση των προβλημάτω­ν τους, είναι ανοικτός», επισήμανε χθες, πριν από τη συνάντηση των αγροτών με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece