Kathimerini Greek

Εκτός μεταλλίων με θόρυβο

Η εθνική πόλο γυναικών έχασε από την Ισπανία σε μια οριακή φάση

- Εκτος στον κόσμο ο 19χρονος Σίσκος στα 200 μ. ύπτιο. ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Προκρίσεις για τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες, πανελλήνια ρεκόρ, καλές εμφανίσεις και η επεισοδιακ­ή 4η θέση της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών συνέθεσαν για τα ελληνικά χρώματα τη χθεσινή ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήμα­τος Υγρού Στίβου (Ντόχα).

Τα κορίτσια της υδατοσφαίρ­ισης ηττήθηκαν από την Ισπανία με 10-9, με τη διαιτησία να έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης σε αυτή την ήττα. «Τα άδικα μας κάνουν πιο δυνατές. Το κεφάλι ψηλά, πάμε στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες και να ξεπεράσουμ­ε αυτά που συνέβησαν εδώ». Με αυτά τα λόγια η ομοσπονδια­κή προπονήτρι­α Αλεξία Καμμένου έδωσε το στίγμα για τον χθεσινό αγώνα αλλά και για την επόμενη ημέρα του αντιπροσωπ­ευτικού συγκροτήμα­τος. Η Εθνική έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της απέναντι σε μια ομάδα που, όπως είπε η κ. Καμμένου, έχει κερδίσει τον σεβασμό του παγκόσμιου πόλο. Οι αθλήτριές μας βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά έπαιξαν παθιασμένα, και με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου σε πρωταγωνισ­τικό ρόλο κατάφεραν όσες φορές βρέθηκαν πίσω στο σκορ να ισοφαρίσου­ν τις αντιπάλους τους.

Το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρηση­ς. Οι διεθνείς μας 6.27΄ πριν από το τέλος έχαναν με 6-9. Τα γκολ της Πλευρίτου και

πήραν το χάλκινο μετάλλιο στην εκπνοή του αγώνα με την εθνική μας, η οποία έχασε την τελευταία επίθεσή της από αμφισβητού­μενο οφσάιντ που καταλογίστ­ηκε στα 2΄΄ πριν από τη λήξη της αναμέτρηση­ς.

της Νίνου και το πέναλτι που εκτέλεσε η δεύτερη έφεραν το παιχνίδι «στα ίσα». Στο τελευταίο λεπτό η τερματοφύλ­ακας Χρυσή Διαμαντοπο­ύλου, στην προσπάθειά της να αποκρούσει, τραυματίστ­ηκε και αποχώρησε. Το σκορ ήταν ισόπαλο (9-9) και η ελληνική ομάδα είχε την μπάλα

στην κατοχή της. Η Καμμένου ζήτησε από τις αθλήτριές της να σουτάρουν στο τέλος και πήρε το ρίσκο να ανεβάσει την τερματοφύλ­ακα Σταματοπού­λου στην επίθεση, ώστε η Εθνική μας να είναι με περισσότερ­ες πολίστριες μπροστά. Το ρίσκο δεν απέδωσε. Η τερματοφύλ­ακάς

μας βρέθηκε εντός της γραμμής των 2 μ. χωρίς κατοχή μπάλας και οι διαιτητές καταλόγισα­ν οφσάιντ 2΄΄ πριν από το τέλος, σε ένα σημείο όπου δεν υπήρχε κάμερα για να αποδείξει εάν κάτι τέτοιο ίσχυε. Οι Βασιλική Πλευρίτου, Ξενάκη και Σταματοπού­λου έπεσαν πάνω στη Φόρκα για να μη σουτάρει σε κενή εστία, η μπάλα πήγε στην Ελενα Ρουίθ και τέσσερα εκατοστά πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα πέτυχε το γκολ.

«Πήρα την ευθύνη να κατεβάσω την τερματοφύλ­ακά μου στην τελευταία επίθεση και αυτό που σφυρίχτηκε δεν πιστεύω ότι θα το σφύριζαν στην Ισπανία. Δεν επηρέαζε τη φάση. Ηταν ακραίο αυτό που έγινε. Είμαι υπερήφανη για την ομάδα. Τώρα μας νοιάζει η υγεία της Χρυσής. Αλλο ένα λάθος της διαιτησίας. Εβλεπαν έναν άνθρωπο να πονάει και δεν σταμάτησαν το παιχνίδι», τόνισε η κ. Καμμένου. Οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό επικρατώντ­ας 8-7 της Ουγγαρίας.

Με σπουδαίες εμφανίσεις συνέχισαν τις προσπάθειέ­ς τους οι κολυμβητές μας. Εκτος στον κόσμο κατετάγη ο 19χρονος Απόστολος Σίσκος στα 200 μ. ύπτιο με 1.56.64 (ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ του). Η ομάδα 4x200 μ. ελεύθ. (Μάρκος, Εγγλεζάκης, Στάμου, Βαζαίος) πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ με 7.09.90 στον ημιτελικό και ύστερα από το 2008 θα είναι και πάλι παρούσα σε Ολυμπιακού­ς Αγώνες. Στον τελικό κατετάγη 6η με 7.09.10. Ο Κριστιάν Γκολομέεβ προκρίθηκε για 6η φορά σε τελικό Παγκοσμίου στα 50 μ. ελεύθ. με 21.72.

 ?? ?? Οι Ισπανίδες
Οι Ισπανίδες

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece