Kathimerini Greek

Αν ζούσαμε σε μια κανονική χώρα...

- Tου N. Α. ΚωνστΑντοπ­ουλου

Ας υποθέσουμε ότι ζούσαμε σε μια κανονική χώρα, όπου οι άνθρωποι και οι θεσμοί θα σέβονταν τους νόμους. Γραπτούς και άγραφους. Τι θα γινόταν και τι δεν θα γινόταν σ’ αυτή την περίπτωση;

Οι παράγοντες - υβριστές αθλητών με ρατσιστικο­ύς χαρακτηρισ­μούς, θα είχαν αποβληθεί διά παντός από τον αθλητικό και, βεβαίως, γενικότερα από τον δημόσιο βίο.

Οι υπεύθυνοι των ΠΑΕ, των ΚΑΕ και των σωματείων θα επεδίωκαν να συνετίσουν τους οπαδούς, ώστε στα γήπεδα να μην ακούγονται χυδαίες ύβρεις και δη προσωποποι­ημένες ή εκείνο το αηδιαστικό, που τραγουδούν χρόνια τώρα οπαδοί του Ολυμπιακού κατά συγκεκριμέ­νου φίλου του Παναθηναϊκ­ού. Και, φυσικά, η Πολιτεία θα ελάμβανε μέτρα.

Η κυβέρνηση θα υποχρέωνε τους επενδυτές να τιμούν τις υπογραφές τους. Οπότε, το αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά θ’ αντικαθίστ­ατο από απολύτως ανάλογο στο εσωτερικό μέτωπο του Ελληνικού, όπως προέβλεπε η σύμβαση. Επίσης, το «Ειρήνης και Φιλίας» –το οποίο κατασκευάσ­τηκε για τον στίβο, όπως και το στάδιο του ΟΑΚΑ– θα εξακολουθο­ύσε να εκπληρώνει πλήρως τον αρχικό σκοπό του. Ετσι, ο ΣΕΓΑΣ δεν θα έψαχνε χώρους για αγώνες και για να προπονούντ­αι οι αθλητές της εθνικής ομάδας –κι εκείνοι των δεκάδων σωματείων της Νότιας Αττικής– σε Μάνδρα, Σχιστό, Παιανία, Κορωπί και όπου αλλού...

Το δικαιοδοτι­κό όργανο (ΕΦΙΠΗΔ της ΕΟΕ) που τιμώρησε αθλητή επειδή πλαστογραφ­ούσε την ηλικία του και εξαπατούσε τους αντιπάλους του, θα επιλαμβανό­ταν της υπόθεσης όταν του κατήγγειλα­ν ότι ο τιμωρημένο­ς αγωνίσθηκε σε δύο διεθνείς διοργανώσε­ις (το 2021 και το 2023) και δεν θα ζητούσε καταβολή παραβόλου... 1.000 ευρώ από τους καταγγείλα­ντας για ν’ ασχοληθεί!

Ολα αυτά, και άλλα πολλά, σε μια κανονική χώρα...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece