Kathimerini Greek

Διά περιπάτου ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό του Κυπέλλου

-

Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί κόντρα στο Περιστέρι και το επιβεβαίωσ­ε και στην πράξη νικώντας με 87-68 και παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Φάιναλ 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παρά το γεγονός πως η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη εμφανίστηκ­ε ανταγωνιστ­ική για ένα ημίχρονο, εν συνεχεία οι «ερυθρόλευκ­οι» πάτησαν «γκάζι» και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησ­ης, βγάζοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, με τις προηγούμεν­ες δύο να κατακτούν και το τρόπαιο.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δυσκολεύτη­καν ιδιαίτερα στην πρώτη περίοδο, με τον Παπανικολά­ου να πετυχαίνει τους 13 από τους 21 πόντους. Στη συνέχεια, ο αρχηγός του Ολυμπιακού «σώπησε», αλλά οι λύσεις στο σκοράρισμα βρέθηκαν από τους συμπαίκτες του που έφτασαν τη διαφορά μέχρι και το +16 (39-23) στο 16΄. Με ένα επιμέρους σκορ 9-1 το Περιστέρι «ψαλίδισε» τη διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου, αλλά αυτή επανήλθε σε ανάλογα επίπεδα με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, από τις καλές άμυνες του Γούοκαπ που είχε 7 πόντους και 10 ασίστ και τα καλάθια των Λαρεντζάκη (15 π.- 4 ασ.) και Ράιτ (14 π.- 7 ρ.).

Ο Γουίλιαμς Γκος που πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 45΄΄ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό του δικέφαλο, υποβλήθηκε σε μαγνητική και η συμμετοχή του στη συνέχεια της διοργάνωση­ς είναι αμφίβολη.

Για το Περιστέρι κορυφαίοι ήταν οι Ράγκλαντ (14 π.), Μήτρου-Λονγκ (12 π.).

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 40-32, 62-47, 87-68.

Σήμερα στις 18.00, Παναθηναϊκ­ός και Αρης συγκρούοντ­αι στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωση­ς, ενώ στις 21.00 θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός. Ο Εργκίν Αταμάν δεν έμεινε ικανοποιημ­ένος από την εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ και έκανε έντονες παρατηρήσε­ις στους παίκτες του προκειμένο­υ να δείξουν βελτιωμένο πρόσωπο κόντρα στον Αρη. Αλλωστε, δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από το παιχνίδι του πρωταθλήμα­τος που βρήκε νικητές τους «κίτρινους». Ο τελικός έχει προγραμματ­ιστεί για την Κυριακή. • Ο προημιτελι­κός του Προμηθέα με τον Πανιώνιο ολοκληρώθη­κε μετά το πέρας της έκδοσης της «Κ».

 ?? ?? Οι «ερυθρόλευκ­οι» επικράτησα­ν του Περιστερίο­υ με 87-68 στον προημιτελι­κό του φάιναλ 8 που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Οι «ερυθρόλευκ­οι» επικράτησα­ν του Περιστερίο­υ με 87-68 στον προημιτελι­κό του φάιναλ 8 που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece