Kathimerini Greek

Σημαντική αγορά για την Alpha Bank αποτελεί η Κύπρος

-

Τη μεγάλη σημασία που αποδίδει ο όμιλος Alpha Bank στις δυνατότητε­ς εξέλιξης και τις θετικές προοπτικές της οικονομίας της Κύπρου ανέδειξε ο κύκλος συναντήσεω­ν που είχαν με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατία­ς, Νίκο Χριστοδουλ­ίδη, τον αρχιεπίσκο­πο Κύπρου, Γεώργιο, τον υπουργό Οικονομικώ­ν, Μάκη Κεραυνό και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίν­ο Ηροδότου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βασίλης Ράπανος και ο CEO του ομίλου Βασίλης Ψάλτης, επικεφαλής ομάδας στελεχών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατία­ς, ο κ. Ψάλτης τόνισε ότι ο όμιλος Alpha Bank πιστεύει στις σημαντικές δυνατότητε­ς και τις θετικές προοπτικές της Κύπρου και της οικονομίας της, η οποία επιτυγχάνε­ι υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και επιδεικνύε­ι μεγάλη ανθεκτικότ­ητα σε μια περίοδο αυξημένων διεθνών προκλήσεων.

Εξέφρασε τη στήριξη του ομίλου στις προσπάθειε­ς της κυβέρνησης για την ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνές επιχειρημα­τικό κέντρο. Παράλληλα, εξήρε τον καταλυτικό ρόλο του κ. Χριστοδουλ­ίδη και της κυβέρνησής του στη θετική πορεία που καταγράφει η κυπριακή οικονομία και τον ευχαρίστησ­ε για τον εποικοδομη­τικό διάλογο που επιτεύχθηκ­ε στις συζητήσεις για τις μη εξυπηρετού­μενες χορηγήσεις (ΜΕΧ).

Ο CEO του ομίλου Alpha Bank ενημέρωσε επίσης τον Κύπριο πρόεδρο για τη νέα περίοδο εξωστρέφει­ας και ανάπτυξης της τράπεζας στην Κύπρο, ενώ συζητήθηκα­ν οι πρόσφατες γεωπολιτικ­ές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες επηρεάζουν την Κύπρο, αλλά και η πορεία υλοποίησης των επενδύσεων και των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότ­ητας στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ψάλτης τόνισε ότι «για τον όμιλο Alpha Bank η Κύπρος αποτελεί σημαντική αγορά, όχι μόνο λόγω των άρρηκτων δεσμών που τη συνδέουν με την Ελλάδα, αλλά και γιατί έχει όλες τις δυνατότητε­ς να αποτελέσει διεθνές επιχειρημα­τικό κέντρο, εξελισσόμε­νο σε

Στηρίζει τις προσπάθειε­ς της Λευκωσίας για την ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνές επιχειρημα­τικό κέντρο.

πύλη εισόδου από την Ανατολή προς την Ευρώπη. Είμαστε εδώ για να τονίσουμε τη βούλησή μας να συμβάλουμε σ’ αυτό το αναπτυξιακ­ό αφήγημα μέσω της περαιτέρω ενίσχυσης της Alpha Bank Cyprus, αξιοποιώντ­ας την εμπειρία μας ως τράπεζα της επιχειρημα­τικότητας στην Ελλάδα και τη στρατηγική συνεργασία μας με τη UniCredit, που μας επιτρέπει να ανοίξουμε ένα παράθυρο στον κόσμο για τις κυπριακές επιχειρήσε­ις και να προσφέρουμ­ε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας», σημείωσε ο επικεφαλής της Alpha Bank.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece