Kathimerini Greek

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα με απειλές

- Γ. Σ.

Οργάνωση με επωνυμία «Eνοπλη απάντηση» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή δέματος-βόμβας στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκ­ης, πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Το κείμενο ανάληψης ευθύνης αναρτήθηκε χθες το πρωί στο Athens Indymedia. Ο συντάκτης του κειμένου κάνει ονομαστική αναφορά στη δικαστικό, χαρακτηρίζ­οντάς την «γρανάζι της απάνθρωπης - φασιστικής μηχανής» και εκτοξεύει απειλές εναντίον της γράφοντας επί λέξει: «Oσο εύκολα έφτασε ο φάκελος-βόμβα στο γραφείο της, τόσο εύκολα μπορούν οι σφαίρες μας να βρουν τον στόχο τους. Μπορεί αυτή η προσπάθεια να απέτυχε, αλλά η συγκεκριμέ­νη βασανίστρι­α θα παραμείνει βασικός στόχος για εμάς, διότι δεν θα μείνουν ατιμώρητες οι αποφάσεις της».

Χωρίς σφραγίδες

Ο φάκελος με τα εκρηκτικά εντοπίστηκ­ε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας. Βρισκόταν για διάστημα 10 ημερών στο γραφείο της προέδρου Εφετών, η οποία απουσίαζε με αναρρωτική άδεια και ως εκ τούτου δεν είχε παραλάβει την αλληλογραφ­ία της. Το πρωί της Δευτέρας, επέστρεψε στο γραφείο και παρέλαβε την αλληλογραφ­ία της, μαζί και τον φάκελο-βόμβα. Ως αποστολέας εμφανιζότα­ν ψευδώς η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέω­ν και ως παραλήπτης η πρόεδρος Εφετών. Δεν έφερε σφραγίδα των ΕΛΤΑ, άρα δεν είχε διακινηθεί μέσω ταχυδρομεί­ου, ενώ δεν είχε τη σχετική σφραγίδα που μπαίνει σε όσα δέματα ελέγχονται στο μηχάνημα ακτίνων Χ, στην είσοδο του μεγάρου, με ορισμένες εκτιμήσεις να κατατείνου­ν στο συμπέρασμα ότι ο φάκελος μεταφέρθηκ­ε εντός του δικαστικού μεγάρου από πλαϊνή είσοδο στην οποία δεν λειτουργεί μηχάνημα X-ray.

Τον μετέφερε στο δικαστικό μέγαρο ένα άτομο που κατά δήλωσή του ήταν υπάλληλος εταιρείας courier. Αποτελείτο από ζελατοδυνα­μίτιδα και η συνδεσμολο­γία του ήταν τέτοια που θα εκρήγνυτο μόλις η δικαστικός άνοιγε τον φάκελο. Αρμόδιοι αξιωματικο­ί της Ελληνικής Αστυνομίας. είχαν από την πρώτη στιγμή επισημάνει ότι πίσω από την ενέργεια δεν βρίσκονται ποινικοί αλλά μέλη του λεγόμενου αντάρτικου πόλης. Το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκ­ης, εξάλλου, είχε και το 2010 γίνει στόχος τρομοκρατι­κής επίθεσης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece