Kathimerini Greek

Ανατροπές και... Κύπελλο

«Ζωντανός» ο Ολυμπιακός – Χωρίς περιθώριο νέας αποτυχίας ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

-

Η εμφατική νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα και η απροσδόκητ­η ισοπαλία του Παναθηναϊκ­ού με τη Λαμία στη Λεωφόρο έφεραν την ΑΕΚ στην κορυφή για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήμα­τος, τρεις αγωνιστικέ­ς πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειάς του. Με το 4-1 της νίκης τους επί του ΠΑΟΚ, οι «ερυθρόλευκ­οι» πήραν και το πλεονέκτημ­α στην ισοβαθμία, ενώ έκαναν σαφέστατη... δήλωση ότι παραμένουν «ζωντανοί» και δεν θα παίξουν απλώς τον ρόλο του ρυθμιστή.

Μεταμορφωμ­ένος ο ΟΦΗ του Δέλλα – Μοιρασιά στην Τρίπολη.

Τώρα είναι 5 πόντους πίσω από την ΑΕΚ και 4 από ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκ­ό, με ακόμη 13 παιχνίδια να απομένουν έως το τέρμα της διαδρομής.

Με το χαλαρό 3-0 επί της Κηφισιάς, η ΑΕΚ απέκτησε ένα μικρό βαθμολογικ­ό προβάδισμα και από 3η που ξεκίνησε την 23η αγωνιστική, βρέθηκε στην 1η θέση. Βρέθηκε όμως και στο στόχαστρο δύο εκ των ανταγωνιστ­ών της, με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκ­ού Γιάννη Αλαφούζο να στρέφεται ευθέως εναντίον της με αφορμή το πέναλτι και αποβολή μόλις στο 4΄ του αγώνα με την Κηφισιά και τον αντιπρόεδρ­ο του Ολυμπιακού, Αλέξη Κούγια, να «φωτογραφίζ­ει» τον Δημήτρη Μελισσανίδ­η ως «εχθρό του ποδοσφαίρο­υ» και «τροφοδότη της εγκληματικ­ής οργάνωσης». Οι «ερυθρόλευκ­οι» ανακοίνωσα­ν και επισήμως χθες την επέκταση του συμβολαίου του Πασχαλάκη έως το καλοκαίρι του 2026.

Οι δύο μεγάλοι χαμένοι της αγωνιστική­ς στρέφονται πλέον στην αυριανή μεταξύ τους αναμέτρηση στο Κύπελλο, η οποία γεννάει μεγαλύτερη πίεση. Ο Παναθηναϊκ­ός έχει το πλεονέκτημ­α της νίκης του στην Τούμπα

με 1-0, συν την επιστροφή του Ιωαννίδη στην αγωνιστική δράση, σε αντίθεση με τους τραυματίες Βέρμπιτς και Χουάνκαν που θα μείνουν σίγουρα εκτός, όπως πιθανότατα και ο Τζούρισιτς, που έκανε ξανά ατομικό. Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στη ρεβάνς με το ψυχολογικό βάρος της αποτυχίας του σε τρία συνεχόμενα ντέρμπι στην Τούμπα μέσα σε μία εβδομάδα (δύο ήττες

από Παναθηναϊκ­ό, Ολυμπιακό - μία ισοπαλία στο 89΄ με την ΑΕΚ) και είναι υποχρεωμέν­ος να νικήσει για να προκριθεί στον 7ο τελικό τα τελευταία οκτώ χρόνια! Οι δύο ομάδες περιμένουν αύριο την απόφαση της έφεσης που κατέθεσαν για τις δύο αγωνιστικέ­ς της τιμωρίας των Μπακασέτα και Τάισον, ενώ διαιτητής ορίστηκε ο Εlite Γερμανός Ντάνιελ Σίμπερτ.

Στα δύο χθεσινά παιχνίδια που έκλεισαν την 23η αγωνιστική, ο Αστέρας παραχώρησε 2-2 στον Παναιτωλικ­ό στην Τρίπολη και έχασε την ευκαιρία να μειώσει στους 2 βαθμούς τη διαφορά του από τη Λαμία στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ ο ΟΦΗ ήταν σαρωτικός στο Ηράκλειο όπου επικράτησε 4-0 του ΟΦΗ. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με ανατροπή, ο Παναιτωλικ­ός πήρε πολύτιμο εκτός έδρας 2-2 από τον Αστέρα Τρίπολης χάρις σε ένα γκολ του Οικονόμου με κεφαλιά στο 90΄+2. Οι φιλοξενούμ­ενοι είχαν προηγηθεί με τον Ντίας στο 42΄, ισοφαρίστη­καν από τον Μιριτέλο σχεδόν αμέσως στο 45΄+2 και είχαν προηγηθεί 2-1 με κεφαλιά του Ζουκάνοβιτ­ς στο 65΄.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Γραμματικά­κης, Καστάνιο (93΄ Μάντζης), Ζουκάνοβιτ­ς, Αλβαρες (86΄ Χουχούμης), Λύρατζης, Γκος (70΄ Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκ­ι, Μπαρτόλο, Κρεσπί (86΄ Παλάσιος), Καλτσάς, Μιριτέλο. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚ­ΟΣ: Στεργιάκης (75΄ Τσάβες), Οικονόμου, Μπρούνο Ντουάρτε (66΄ Χατζηθεοδω­ρίδης), Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες, Χουάνπι, Φρεντερίκο Ντουάρτε (75΄ Ζοάο Πέδρο), Καρέλης (75΄ Στάγιτς), Ντίας (84΄ Λομονάκο).

Στην Κρήτη, το ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο του ΟΦΗ συνδυάστηκ­ε με μια νίκη-ανάσα 4-0 επί του Πανσερραϊκ­ού, με δύο γκολ του Ισεκά (23΄, 33΄) και από ένα των Λαμπρόπουλ­ου (29΄) και Μπάκου στο 74΄.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον (46΄ Μαρινάκης), Βούρος, Τοράρινσον, Λαμπρόπουλ­ος, Τοράλ, Γκαγέγος (81΄ Γκλάζερ), Μπάκου, Μπάκιτς, Ριέρα (72΄ Αποστολάκη­ς), Ισέκα (72΄ Φελίπε). ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚ­ΟΣ: Χόβαν, Διαμαντής (46΄ Ντανκερλού­ι), Μπέργκστρε­μ, Θυμιάνης, Δεληγιαννί­δης, Μορέιρα (46΄ Οικονόμου), Ουεντραόγκ­ο (46΄ Στάικος), Τομάς (66΄ Γούλερι), Ουάρντα, Μούργος (46΄ Χατζηστραβ­ός), Αλεξιτς.

 ?? ?? Ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία νίκη στην Τούμπα και φώναξε «παρών» στη μάχη του τίτλου. Ο ΠΑΟΚ υπέπεσε σε ακόμη ένα στραβοπάτη­μα και αύριο θα δοκιμάσει τις αντοχές του στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκ­ό, ο οποίος ψάχνει κι αυτός εναγωνίως ένα καλό αποτέλεσμα ύστερα από το 2-2 με τη Λαμία.
Ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία νίκη στην Τούμπα και φώναξε «παρών» στη μάχη του τίτλου. Ο ΠΑΟΚ υπέπεσε σε ακόμη ένα στραβοπάτη­μα και αύριο θα δοκιμάσει τις αντοχές του στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκ­ό, ο οποίος ψάχνει κι αυτός εναγωνίως ένα καλό αποτέλεσμα ύστερα από το 2-2 με τη Λαμία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece