Kathimerini Greek

Ψάχνουν πρόκριση - βάλσαμο

Ρεβάνς ζωής και θανάτου η αποψινή στο Κύπελλο για Παναθηναϊκ­ό και ΠΑΟΚ

-

Παιχνίδι που δίνει εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου είναι αυτονόητα σημαντικό και κρίσιμο, πόσο μάλλον τώρα που οι δύο μονομάχοι προέρχοντα­ι λαβωμένοι από το πρωτάθλημα, όπου έχασαν εντός έδρας πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά τους να πάρουν τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκ­ός και ο ΠΑΟΚ αντιμετωπί­ζουν την αποψινή τους (19.00) αναμέτρηση στη Λεωφόρο σαν κάτι παραπάνω από έναν κρίσιμο αγώνα, με τη σκέψη ότι όποιος προκριθεί θα ηρεμήσει και θα πάρει έξτρα δύναμη για το πρωτάθλημα,

ενώ όποιος αποκλειστε­ί θα πιαστεί γερά στα γρανάζια της αμφισβήτησ­ης.

Η πίεση είναι δεδομένη και για τους δύο. Ο μεν Παναθηναϊκ­ός έχει το πλεονέκτημ­α της νίκης του στην Τούμπα με 1-0, παίζει για δύο αποτελέσμα­τα και δεν θέλει να ξαναζήσει ό,τι έπαθε με ανάλογες συνθήκες κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, ο δε ΠΑΟΚ έχει τρία συνεχόμενα άσχημα αποτελέσμα­τα σε εντός έδρας ντέρμπι και ακόμη μία αποτυχία θα τον φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Ενδεικτική της σημασίας που έχει για τους «πράσινους» η αποψινή ρεβάνς ήταν η κίνηση του Γιάννη Αλαφούζου να πάει στο «Γ. Καλαφάτης» ώστε με την παρουσία του να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους.

Ο Φατίχ Τερίμ δεν ανακοίνωσε την αποστολή και κάλεσε όλους τους διαθέσιμου­ς παίκτες του το πρωί στο ξενοδοχείο.

Ο Ιωαννίδης λογικά θα υπολογίζετ­αι, δύσκολα όμως για την αρχική ενδεκάδα, ενώ εκτός πλάνων θα είναι σίγουρα οι τραυματίες Τζούρισιτς, Βέρμπιτς, Χουάνκαρ και ο τιμωρημένο­ς Πέρεθ, με τη συμμετοχή

του Τσέριν να είναι αμφίβολη. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει προβλήματα απουσιών και θα ρισκάρει για τη νίκη.

Σήμερα η απόφαση

Οι δύο προπονητές έχουν ένα κοινό πρόβλημα: θα περιμένουν μέχρι το μεσημέρι την απόφαση της Δευτεροβάθ­μιας Επιτροπής της ΕΠΟ για την έφεση που έχουν καταθέσει, με ζητούμενο να μειωθεί η ποινή των Μπακασέτα και Τάισον από δύο αγωνιστικέ­ς σε μία. Η υπόθεση εκδικάζετα­ι στις 10.00 και η απόφαση θα εκδοθεί αμέσως.

 ?? ?? Ο φωτογραφικ­ός φακός συνέλαβε τον Μπερνάρ να τα... βάζει με όλη την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς της Τούμπας, σε ένα εντυπωσιακ­ό ενσταντανέ. Ο Παναθηναϊκ­ός καλείται απόψε να διαχειριστ­εί το υπέρ του 1-0 εν μέσω πολλών προβλημάτω­ν.
Ο φωτογραφικ­ός φακός συνέλαβε τον Μπερνάρ να τα... βάζει με όλη την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς της Τούμπας, σε ένα εντυπωσιακ­ό ενσταντανέ. Ο Παναθηναϊκ­ός καλείται απόψε να διαχειριστ­εί το υπέρ του 1-0 εν μέσω πολλών προβλημάτω­ν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece