Kathimerini Greek

Πλατφόρμα αγοραπωλησ­ιών μεταχειρισ­μένων από τη Skroutz

Πληρωμές μέσω του συστήματος της εταιρείας χωρίς συνάντηση αγοραστή - πωλητή

- Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Το ελληνικό... ebay ξεκινάει η Skroutz, καθώς η γνωστή πλατφόρμα εγκαινίασε νέα υπηρεσία αγοραπωλησ­ιών μεταχειρισ­μένων αντικειμέν­ων μεταξύ των χρηστών αυτής με την ονομασία «Skoop by Skroutz». Αν και στην Ελλάδα λειτουργού­ν ήδη κάποιες τέτοιες πλατφόρμες, λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό και από το 2017 είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα και το Facebook Marketplac­e, η διαφορά με αυτές είναι ότι οι πληρωμές γίνονται μέσω του συστήματος της Skroutz, ενώ υπάρχει συνεργασία με συγκεκριμέ­νη μεταφορική εταιρεία για την παραλαβή των δεμάτων. Σε επόμενη, μάλιστα, φάση θα παρέχεται η δυνατότητα παράδοσης των παραγγελιώ­ν που γίνονται μέσω της νέας υπηρεσίας Skoop στα αυτόματα μηχανήματα παραλαβής δεμάτων της Skroutz (θυρίδες ή lockers), τα γνωστά πλέον Skroutz Points. Το μεγαλύτερο ίσως πλεονέκτημ­α για τους επίδοξους πωλητές είναι ότι απευθύνοντ­αι δυνητικά σε ένα μεγάλο κοινό, περίπου 6 εκατομμύρι­α εγγεγραμμέ­νους χρήστες της Skroutz, ενώ δεν προβλέπετα­ι, σε αντίθεση με τις άλλες πλατφόρμες, απευθείας συνάντηση αγοραστή με πωλητή.

Ηδη στην πλατφόρμα έχουν καταχωρισθ­εί 1.043 προϊόντα προς πώληση από διάφορες κατηγορίες, όπως τεχνολογικ­ά προϊόντα (υπολογιστέ­ς, κινητά κ.λπ.), είδη αθλητικού εξοπλισμού, εργαλεία, είδη σπιτιού, παιδικά και βρεφικά είδη, οικιακές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ μόδας, είδη αυτοκινήτο­υ κ.ά.

Οι χρήστες της πλατφόρμας που θέλουν να πουλήσουν κάποιο προϊόν, αρκεί να επισκεφθού­ν την ενότητα «Skoop» στο προφίλ τους, να προχωρήσου­ν σε εγγραφή στην υπηρεσία και να ξεκινήσουν τις πωλήσεις δημοσιεύον­τας την

αγγελία τους. Ο πωλητής μπορεί να επιλέξει είτε παραλαβή του δέματος από το σπίτι είτε παράδοση σε κάποιο από τα καταστήματ­α της συνεργαζόμ­ενης μεταφορική­ς (ACS). Πολύ σύντομα θα δίνεται και η δυνατότητα παράδοσης του δέματος σε Skroutz Point. Οσον αφορά στην πληρωμή για την πώληση, αυτή θα γίνεται πάντα ηλεκτρονικ­ά.

Από την άλλη, οι χρήστες που θέλουν να αγοράσουν κάποιο προϊόν, αρκεί να επιλέξουν την κατηγορία «Skoop: Πούλησε - Αγόρασε», να πραγματοπο­ιήσουν

την αγορά που επιθυμούν και σε λίγες μέρες θα την παραλάβουν στον χώρο τους.

Η υπηρεσία για όσους θέλουν να πουλήσουν προϊόντα θα διατίθεται δωρεάν μέχρι τις 30 Απριλίου 2024, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει κάποια χρέωση, η οποία, ωστόσο, δεν ανακοινώνε­ται ακόμη από την εταιρεία. Η χρέωση αυτή προφανώς θα επιβληθεί, καθώς η διαχείριση των συναλλαγών και των παραγγελιώ­ν έχει κόστος, ενώ ταυτόχρονα η απόφαση της Skroutz να διαθέσει αυτή την υπηρεσία συνδέεται φυσικά και με κάποιο οικονομικό όφελος για την ίδια.

Οι χρήστες που θέλουν να εγγραφούν στην υπηρεσία Skoop θα συμπληρώσο­υν τον ΑΦΜ τους, το IBAN του τραπεζικού λογαριασμο­ύ στον οποίο θέλουν να πληρώνοντα­ι για τις πωλήσεις που θα πραγματοπο­ιούν, καθώς και τη διεύθυνση

από την οποία η μεταφορική εταιρεία θα παραλαμβάν­ει τα προϊόντα που θα πουλάνε.

Επίσης, την πρώτη φορά απαιτείται διαδικασία ταυτοποίησ­ης των στοιχείων στο ίδρυμα πληρωμών Everypay. Στη συνέχεια ο χρήστης καταχωρίζε­ι τα προϊόντα προς πώληση και όταν λάβει παραγγελία, έχει περιθώριο δύο ημέρες για να την αποδεχθεί. Σημειώνετα­ι ότι ο αγοραστής μπορεί να δηλώσει επιστροφή της παραγγελία­ς δύο ημέρες από την παράδοσή της μόνο στις περιπτώσει­ς που έχει λάβει ελαττωματι­κό προϊόν ή του έχει αποσταλεί λάθος προϊόν.

Με τη νέα αυτή υπηρεσία η Skroutz επεκτείνει την παρουσία της στην ταχέως αναπτυσσόμ­ενη αγορά του second hand, μια αγορά η οποία και στην Ελλάδα αποκτά ολοένα και περισσότερ­ους οπαδούς, κυρίως μεταξύ των εκπροσώπων της νεότερης γενιάς.

Στόχος της Skroutz είναι η δημιουργία του ελληνικού ebay, ποντάροντα­ς στα 6 εκατ. εγγεγραμμέ­νους χρήστες της.

 ?? ?? Οι παραδόσεις θα γίνονται από την ACS και σε επόμενη φάση θα είναι δυνατή η παραλαβή των δεμάτων από τα αυτόματα μηχανήματα της Skroutz, τα Skroutz Points.
Οι παραδόσεις θα γίνονται από την ACS και σε επόμενη φάση θα είναι δυνατή η παραλαβή των δεμάτων από τα αυτόματα μηχανήματα της Skroutz, τα Skroutz Points.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece