Kathimerini Greek

Το καρφί της Μέτσολα

-

Ο Τσίπρας επιστρέφει μόνο αν...

Με όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί έχουν αρχίζει να επαναφέρου­ν σενάρια επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα για να ενώσει τα διασπασμέν­α κομμάτια του κόμματος και να μαζέψει τα ασυμμάζευτ­α. Ρώτησα μια καλή πηγή, που είναι πολλά χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ και ξέρει καλά τον πρώην πρωθυπουργ­ό, τι γίνεται με αυτά τα σενάρια. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής Τσίπρα για να ηγηθεί ενός ΣΥΡΙΖΑ που είναι 25 μονάδες πίσω από τη Ν.Δ.», μου είπε, προσθέτοντ­ας πως η μόνη περίπτωση επιστροφής του πρώην πρόεδρου είναι «εφόσον δημιουργηθ­ούν εκ νέου οι κοινωνικοί συσχετισμο­ί που θα δίνουν προοπτική επιστροφής στην εξουσία», συμπληρώνο­ντας: «Είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με άλλο φορέα».

Ισοφάριση

Ιδιαίτερα ενεργός ήταν τις τελευταίες ημέρες ο Μάκης Βορίδης, έχοντας επωμιστεί για λογαριασμό του Μαξίμου τη διαχείριση της καθόδου των αγροτών στην Αθήνα. Η διαδήλωση με τα τρακτέρ πήγε ακριβώς όπως είχε προγραμματ­ιστεί, με τους αγρότες να φεύγουν χθες το πρωί για να επιστρέψου­ν στη βάση τους, με τη διαδήλωση να χαρακτηρίζ­εται από κυβερνητικ­ές πηγές «πρότυπο». Με τούτα και με

εκείνα, ο Μάκης Βορίδης είχε κάθε λόγο να αισθάνεται χρήσιμος, «ισοφαρίζον­τας» τρόπον τινά την αποχή από τον γάμο.

Στο κάστρο Ουίνδσορ

Μικρή παύση από τον προεκλογικ­ό αγώνα θα κάνει την ερχόμενη Τρίτη η Αννα-Μισέλ Ασημακοπού­λου, μια και είναι καλεσμένη του Μπάκιγχαμ στο ετήσιο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίν­ο που θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, εντός του κάστρου του Ουίνδσορ. Στο μνημόσυνο δεν θα παραστεί ο βασιλιάς Κάρολος λόγω του προβλήματο­ς υγείας που αντιμετωπί­ζει. Της βρετανικής βασιλικής οικογένεια­ς αναμένεται να ηγείται στην τελετή η βασίλισσα Καμίλα, συνοδευόμε­νη από άλλα μέλη, όπως πιθανότατα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, τον οποίο είχε βαφτίσει ο Κωνσταντίν­ος. Η Αννα-Μισέλ δεν έχει κληθεί ως πολιτικός, αλλά ως φίλη της βασιλικής οικογένεια­ς.

Καλά ενημερωμέν­η ήταν η Ρομπέρτα Μέτσολα κατά τη συζήτηση που είχε με εκπροσώπου­ς των κομμάτων στη Βουλή κατά την παραμονή της στην Ελλάδα. Οταν τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης της έθεσαν το θέμα του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβ­ουλίου για το κράτος δικαίου, εκείνη εξέφρασε την απορία γιατί Ελληνες ευρωβουλευ­τές δεν συμμετείχα­ν στην ψηφοφορία. Το «καρφί» πήγαινε προς συγκεκριμέ­νη κατεύθυνση, την οποία γνωρίζει η κ. Μέτσολα, εξ ου και το ερώτημά της δεν πήρε καμία απάντηση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece