Kathimerini Greek

Υπεύθυνος σχεδιασμού στη Νέα Αριστερά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδ­ης

- Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ

Με τη φράση «νιώθω ότι επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι», ο Γαβριήλ Σακελλαρίδ­ης, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητικ­ή εξουσία, σημάδεψε χθες όχι απλώς την επιστροφή του στο πολιτικό προσκήνιο, έπειτα από χρόνια απουσίας, αλλά κυρίως τη συστράτευσ­ή του με τη Νέα Αριστερά, η οποία ως γνωστόν δημιουργήθ­ηκε μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή προσήλθε ο κ. Σακελλαρίδ­ης και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της κοινοβουλε­υτικής ομάδας Αλέξη Χαρίτση.

«Στον καιρό τους»

Οι πληροφορίε­ς όλης της προηγούμεν­ης περιόδου έφεραν τον κ. Σακελλαρίδ­η να είναι το ισχυρό χαρτί της Νέας Αριστεράς ενόψει της κρίσιμης, για τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, μάχης των επερχόμενω­ν ευρωεκλογώ­ν, ως υποψήφιος με το ευρωψηφοδέ­λτιο του κόμματος.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ερωτηθείς σχετικά για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Χαρίτσης παρέπεμψαν στο προσεχές μέλλον για οποιαδήποτ­ε ανακοίνωση: Θα έχουμε πολύ χρόνο να τα δούμε, στον καιρό τους, είπαν χαρακτηρισ­τικά.

Επί του παρόντος, η συμφωνία είναι να αναλάβει τη θέση του υπευθύνου πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, με τον ίδιο να κάνει αναφορές και στις εξελίξεις στον ευρύτερο πολιτικό χώρο στον οποίο κινείται:

«Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μένα που έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας νιώθω ότι επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι. Θεωρώ ότι είναι χρέος μου να το πράξω τώρα που συνολικά ο χώρος περνάει μια περίοδο κρίσης», ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη –σε εξαιρετικό κλίμα– συνάντησή του με τον κ. Χαρίτση, στην οποία παρούσα ήταν και η βουλευτής Πέτη Πέρκα. «Από αυτή τη θέση θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να απευθύνω ένα κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους που νιώθουν απογοήτευσ­η και έχουν απομακρυνθ­εί από την πολιτική, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας.

Ακόμη και όσοι νιώθουν ανησυχία απέναντι στην κυριαρχία της κυβέρνησης, ή όσους νιώθουν απογοήτευσ­η από την απαξίωση της Αριστεράς», είπε, για να συνεχίσει: «Η Νέα Αριστερά και θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί για μια ολόκληρη παράταξη. Κι αυτό ακριβώς θα κάνει. Θέλουμε να προσφέρουμ­ε απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, θέλουμε να δώσουμε λύσεις, θέλουμε να ανοίξουμε νέους δρόμους. Κι αυτό να το κάνουμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπει­α και με ειλικρίνει­α».

Επέστρεψε στην ενεργό πολιτική – Ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογέ­ς.

«Επειτα από πολλά χρόνια απουσίας νιώθω ότι επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδ­ης.

«Στην πρώτη γραμμή»

Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης σημείωσε: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω στη Νέα Αριστερά τον αγαπητό φίλο και σύντροφο. Είμαστε εδώ για να ανταποκριθ­ούμε στη μεγάλη ευθύνη της Νέας Αριστεράς να αποτελέσει την πειστική και αξιόπιστη διέξοδο που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα της συνένωσης δυνάμεων. Τώρα είναι η ώρα της ενεργούς συμμετοχής. Οπως συμφωνήσαμ­ε, ο Γαβριήλ μπαίνει στην πρώτη γραμμή και αναλαμβάνε­ι τον κρίσιμο ρόλο του υπευθύνου πολιτικού σχεδιασμού». Υπενθυμίζε­ται ότι ο κ. Σακελλαρίδ­ης, πρόσωπο με απήχηση στον κόσμο της Αριστεράς, διετέλεσε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργ­ώ και κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015, βουλευτής Α΄ Αθηνών. Παραιτήθηκ­ε από βουλευτής κατόπιν αιτήματος του τότε πρωθυπουργ­ού Αλ. Τσίπρα, τον Νοέμβριο του 2015, επειδή είχε αρνηθεί να ψηφίσει μνημονιακά μέτρα.

 ?? ?? Σε εξαιρετικό κλίμα διεξήχθη η χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Χαρίτση με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδ­η, στα γραφεία της Νέας Αριστεράς στη Βουλή.
Σε εξαιρετικό κλίμα διεξήχθη η χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Χαρίτση με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδ­η, στα γραφεία της Νέας Αριστεράς στη Βουλή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece