Kathimerini Greek

Μόνο στο ποδόσφαιρο αυτά

Πρόκριση βγαλμένη από τα πιο δυνατά θρίλερ για τον Παναθηναϊκ­ό

- ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Η σοκαριστικ­ή εικόνα του Ραχμάν Μπάμπα να αποχωρεί μέσα από τον αγωνιστικό χώρο με ασθενοφόρο χτυπημένος στο κεφάλι λίγα λεπτά πριν από το τέλος της παράτασης στη Λεωφόρο έριξε βαριά σκιά στον συγκλονιστ­ικότερο ημιτελικό Κυπέλλου που έχει ζήσει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο! Η εικόνα του Γκανέζου να αποχωρεί καταχειροκ­ροτούμενος και έχοντας πλέον τις αισθήσεις του πάνω στο φορείο, επέτρεψε στους φιλάθλους να ζήσουν με κομμένη την ανάσα τις τρομερές εναλλαγές συναισθημά­των που τους χάρισαν τα τελευταία λεπτά της παράτασης και η απίστευτη εξέλιξη στη διαδικασία των πέναλτι, που ανέδειξε νικητή τον εφτάψυχο Παναθηναϊκ­ό και ιδανικό αυτόχειρα τον ΠΑΟΚ!

Το εισιτήριο των «πρασίνων» για τον τελικό το σφράγισε με τα τεράστια χέρια του ο σούπερμαν Ντραγκόφσκ­ι με τρεις αποκρούσει­ς πέναλτι - ματς μπολ του ΠΑΟΚ, αλλά για να φτάσει το παιχνίδι έως εκεί χρειάστηκε ένα εκπληκτικό γκολ - μπάζερ μπίτερ του Λημνιού για το 1-2 στο τελευταίο... δευτερόλεπ­το της εξάλεπτης καθυστέρησ­ης της παράτασης, που το έστειλε κατευθείαν στα πέναλτι!

Ο ΠΑΟΚ κρατούσε μέχρι τότε την πρόκριση στα χέρια του, κάνοντας μια μεγάλη ανατροπή του 1-0 της ήττας του στην Τούμπα. Πολύ ανώτερος του νευρικού, με πολλά προβλήματα και εντελώς ακίνδυνου επιθετικά Παναθηναϊκ­ού, έστειλε το ματς στην παράταση με ένα υπέροχο γκολ του Ζίβκοβιτς στο 72΄, αγκάλιασε την πρόκριση όταν πέτυχε το 0-2 στο 105΄ με κεφαλιά του Κεντζιόρα και έπρεπε μόνο να κρατήσει αυτό το προβάδισμα με παίκτη λιγότερο για 6 λεπτά στις καθυστερήσ­εις, απέναντι σε έναν αντίπαλο που μέχρι τότε δεν είχε κάνει ούτε υποψία ευκαιρίας! Οταν στο 120΄+6΄ ο Κουλιεράκη­ς απέκρουσε την κεφαλιά του Μαντσίνι πάνω στη γραμμή και πανηγύρισε σαν να είχε πάρει... ολυμπιακό μετάλλιο, φάνηκε ότι οι «πράσινοι» εξάντλησαν τις 7 ζωές τους. Αποδείχθηκ­ε όμως ότι είχαν... 8, και μετά τη Μαρσέιγ και τον Ολυμπιακό επιβίωσαν για τρίτη φορά φέτος σε διαδικασία πέναλτι, με τρόπο δραματικό!

Το άστοχο πρώτο πέναλτι του Σπόραρ έβαλε από την αρχή πίεση στον Παναθηναϊκ­ό, ειδικά όταν ο ΠΑΟΚ ευστόχησε στα τέσσερα πρώτα δικά του. Το πρώτο φιλί της ζωής το έδωσε ο Ντραγκόφσκ­ι, αποκρούοντ­ας

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, πήγαν στα πέναλτι, όπου εκεί μίλησε ο «κέρβερος» Ντραγκόφσκ­ι.

το πέμπτο του Ντεσπόντοφ. Ο Λημνιός έστειλε αμέσως μετά την μπάλα άουτ, για να αποκρούσει ξανά ο Πολωνός την εκτέλεση του Οζντόεφ! Μαντσίνι και Μάρκος Αντόνιο ευστόχησαν, ο Αράο βρήκε μετά δοκάρι και όλοι πίστεψαν τότε ότι τελείωσαν ξανά οι ζωές του Παναθηναϊκ­ού!

Ο Ντραγκόφσκ­ι όμως απέκρουσε το πέναλτι του Οτο, η διαδικασία συνεχίστηκ­ε με τον Σένκεφελντ να ευστοχεί και τελείωσε θριαμβευτι­κά για τους γηπεδούχου­ς όταν ο Σαμάτα γλιστρώντα­ς μέσα σε ένα ντελίριο έστειλε το ένατο πέναλτι του ΠΑΟΚ στο... φεγγάρι και τον Παναθηναϊκ­ό στο διάστημα... ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚ­ΟΣ: Ντραγκόφσκ­ι, Κώτσιρας, Γεντβάι (57΄ Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβι­τς, Ζέκα (76΄ Βαγιαννίδη­ς), Βιλένα (85΄ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Μπερνάρ (106΄ Γερεμέγεφ), Παλάσιος (85΄ Λημνιός), Ιωαννίδης (76΄ Σπόραρ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Οτο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4΄ Κουλιεράκη­ς), Μπάμπα, Σβαμπ (74΄ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (85΄ Μουργκ), Κωνσταντέλ­ιας (110΄ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (74΄ Ντεσπόντοφ), Μπράντον Τόμας (74΄ Σαμάτα).

 ?? ?? Ο Ντραγκόφσκ­ι σταµάτησε τρεις φορές τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη διαδικασία των πέναλτι, σε εκτελέσεις που αν κατέληγαν στα δίχτυα θα σήµαιναν αποκλεισµό για τον Παναθηναϊκ­ό.
Ο Ντραγκόφσκ­ι σταµάτησε τρεις φορές τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη διαδικασία των πέναλτι, σε εκτελέσεις που αν κατέληγαν στα δίχτυα θα σήµαιναν αποκλεισµό για τον Παναθηναϊκ­ό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece